ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για νοσοκομεία και Υπερταμείο

Για ψέματα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τα παραχωρηθέντα Νοσοκομεία στο Υπερταμείο, κάνοντας λόγο για κρυφτούλι με τους Κωδικούς του Κτηματολογίου προκειμένου να μην εντοπιστούν τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν, επισημαίνοντας πως τη μια ο κος Ξάνθος λέει ότι τα Νοσοκομεία δόθηκαν στο Υπερταμείο για αξιοποίηση και την άλλη οι Διοικήσεις των ΥΠΕ λένε ότι βρέθηκαν στη λίστα εκ παραδρομής.

ΠΟΕΔΗΝ: Η πραγματικότητα για τα ακίνητα στο Υπερταμείο.

Αποκρατικοποιήσεων είναι ενέχυρο στους δανειστές προς εκποίηση ανά πάσα στιγμή για τα επόμενα 99 χρόνια για την αποπληρωμή του χρέους. Η Κυβέρνηση με τους δανειστές για να κλείσει η 4η Αξιολόγηση συμφώνησε να επιλεγούν από το Υπερταμείο τα ακίνητα του Δημοσίου που θα ενταχθούν.

Η ουσία είναι ότι τα οικόπεδα φιλέτα που βρίσκονται τα Νοσοκομεία είναι προς εκποίηση. Τα Νοσοκομεία μπορεί να κλείσουν, να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο. Αυτό που απασχολεί την Κυβέρνηση και μόνο είναι η καρέκλα της εξουσίας.

Τα οικόπεδα που βρίσκονται τα Νοσοκομεία τα οποία παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο δεν βρέθηκαν στη λίστα τυχαία όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση. Επιλέχθηκαν όπως και τα υπόλοιπα 10.119 ακίνητα.

10.119 ακίνητα

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) με την ομάδα του ανά την Ελλάδα επέλεξε τα προς ένταξη 10.119 ακίνητα του Δημοσίου.

Η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων) της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο, ελέγχει κατά πλειοψηφία η ΤΡΟΪΚΑ, ενέκρινε τα ακίνητα που πρότεινε ο εντεταλμένος σύμβουλός της και υπέβαλε γραπτό αίτημα παραχώρησης 1η Ιουνίου 2018 στην κυβέρνηση. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Δραγασάκης και συμμετέχουν οι μισοί Υπουργοί της Κυβέρνησης συμφώνησε για την παραχώρηση των εν λόγω ακινήτων.

Στο γραπτό αίτημα του Υπερταμείου υπήρχε αναλυτικό υπόδειγμα με τα ονόματα των ακινήτων του Δημοσίου που αιτήθηκε να περιέλθουν στην κατοχή του. Το κυβερνητικό Συμβούλιο γνωρίζει τα ακίνητα που παραχωρούνται. Ως εκ τούτω συμφώνησε να παραχωρηθούν και Νοσοκομεία, Αρχαιολογικοί χώροι κλπ.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2317/19-6-2018 με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν.

Στο ΦΕΚ αναγράφονται με αύξοντα αριθμό τα παραχωρηθέντα ακίνητα και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) του καθ’ ένα. Χωρίς να αναγράφεται η ονομασία των Ακινήτων. (δείτε τα Φύλλα των παραχωρηθέντων Νοσοκομείων).

Εδώ ξεκινάει το αλαλούμ.

Ακόμη και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν γνωρίζουν τους Κωδικούς Αριθμούς του Κτηματολογίου.

Έχουν άγνοια.

Η εκχώρηση των ακινήτων έγινε χωρίς κανένα Δημόσιο Διάλογο και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Δεν θα έπρεπε να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή για να γνωρίζει Ελληνικός λαός τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν; Μπορεί να έχει παραχωρηθεί η Ακρόπολη και να μην το γνωρίζουμε επειδή δεν ξέρουμε τον Κωδικό Αριθμό του κτηματολογίου της;

Πως θα ταυτοποιηθούν 10.119 ακίνητα με ένα 12ψήφιο αριθμό κτηματολογίου;

Η αφαίρεση από τον κατάλογο δεν είναι τόσο εύκολη όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας.

Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπερταμείου μετά από εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της και απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Δημοσίευση νέου ΦΕΚ χωρίς να περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία στα παραχωρηθέντα ακίνητα.

Αυτά ορίζουν οι αποικιοκρατικές συμφωνίες που έκανε η αριστερή Κυβέρνηση με την ΤΡΟΪΚΑ.

Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα παραχωρηθέντα ακίνητα με το όνομά τους και όχι με αριθμούς.

Με δυσκολία συνεχίζουμε την έρευνα, για να τακτοποιήσουμε τα Νοσοκομεία που εκποιούνται!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ