Πλεύρης: Τι είπε για επικουρικούς νοσηλευτές και τους ανεμβολίαστους

Τα χρόνια αιτήματα που καταθέτουν οι νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί έθεσε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ στη διάρκεια της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα χρόνια αιτήματα που καταθέτουν οι νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί έθεσε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ στη διάρκεια της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας έξω από το υπουργείο Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν ζητήματα όπως η άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών (γιατροί, νοσηλευτές, κ.α.), αλλά και άλλα θέματα που απασχολούν τους υγειονομικούς.

Όπως ανέφερε ευγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης για την δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας όσων συναδέλφων συνταξιοδοτούνται υπέγραψε την απόφαση χορήγησης μπροστά στην αντιπροσωπεία, ενώ για την ανανέωση των συμβάσεων είπε ότι για τους υγειονομικούς του ΟΑΕΔ έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση. Για τους επικουρικούς για έξι μήνες (Μάιος 2022).

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την μονιμοποίηση των επικουρικών αλλά ο κ. Θ. Πλεύρης είπε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.

Για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου είπε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων. Η δική του εισήγηση είναι για ανανέωση. Για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου από 1/1/2022 στα Νοσοκομεία δεν απάντησε.

Για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τα μέτρα προστασίας. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεδριάζει την Τετάρτη για να εκτιμήσει την κατάσταση και ενδεχομένως να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ