Πλεύρης: Καταβάλλονται άμεσα οι εφημερίες στους υγειονομικούς

Στο ζήτημα της άμεσης καταβολής των εφημεριών στο υγειονομικό προσωπικό αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο ζήτημα της άμεσης καταβολής των εφημεριών στο υγειονομικό προσωπικό αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακόμη, ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό πως από την Πέμπτη 9 Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων «Δοξιάδης», για τον καρκίνο του μαστού, που φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Η παράταση της προθεσμίας είναι αναγκαία για πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού και των εμβολιαστικών κέντρων του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας τις δύο διατάξεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο Δημόσιο, που συζητείται στην Ολομέλεια.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η διάταξη της επέκταση του καθεστώτος της δυνατότητας να καλύπτονται οι εφημερίες, λόγω της πανδημίας στους υγειονομικούς που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα εμβολιαστικά κέντρα, είναι κάτι το αυτονόητο.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο υπουργός, για μια διάταξη που υπάρχει για την πανδημία για να πληρώνονται άμεσα οι υγειονομικοί τις εφημερίες που πραγματοποιούν, χωρίς τη διαδικασία της προκαταβολής και χωρίς την ανάγκη να προσκομιστεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και αυτές να καταβάλλονται πολύ πιο γρήγορα. Η διάταξη αυτή, πρόσθεσε, είναι κατεπείγουσα προκειμένου να πληρωθούν οι εφημερίες δευτέρου τριμήνου.

Πλεύρης: Ξεκινά το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού

Επίσης, με δύο άλλες διατάξεις της τροπολογίας, είπε ο υπουργός Υγείας, τροποποιούμε τη διαδικασία σύγκλησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, που είναι αυτή η Επιτροπή που τρέχει όλο το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων.

Προβλέπεται ότι θα πρέπει να συντάσσεται έκθεση πεπραγμένων κάθε έτος, ώστε να μπορούμε να έχουμε και τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται, ενώ ρυθμίζεται και η σύγκληση της Ολομέλειας, δύο φορές ετησίως, και της τακτικής εκτελεστικής συνέλευσης, μία φορά κάθε δίμηνο. Πρόκειται για διατάξεις που προέκυψαν από τη λειτουργία της Επιτροπής και το κατεπείγον εδώ, εξήγησε, «είναι γιατί στο μεταξύ αύριο ξεκινά το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων “Δοξιάδης”, για τον καρκίνο του μαστού, που φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ