ΠολιτικήΠλεύρης: 2.400 προσελεύσεις στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου

Πλεύρης: 2.400 προσελεύσεις στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου

- Advertisement -

Εξαιρετικά δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθώς η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ράντζα το Σάββατο.

Εξαιρετικά δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθώς η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ράντζα το Σάββατο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, με την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ και των ΥΠΕ, την Κυριακή που η προσέλευση των πολιτών ήταν ακόμα μεγαλύτερη, δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί κανένας σε ράντζο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, το Σάββατο πάνω από 2.300 πολίτες κατέφυγαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, αλλά αναπτύχθηκαν ελάχιστα ράντζα. Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό καταγράφηκαν 870 προσελεύσεις ασθενών, αλλά δεν χρειάστηκε να αναπτυχθούν ράντζα, ενώ στο Αττικόν Νοσοκομείο οι προσελεύσεις ήταν 1.001 και 12 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ράντζα για λίγες ώρες.

Αναλυτικά ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στο twitter:

«Η χθεσινή δύσκολη εφημερία ξεπέρασε τις 2.300 προσελεύσεις στην Αττική. Εφημερία Ευαγγελισμού με 870 προσελεύσεις και 0 ράντζα και Αττικού με 1.001 προσελεύσεις και 12 ράντζα που απορροφούνται άμεσα. Με το σχέδιο υποστήριξης των εφημεριών τα ράντζα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

Χειρότερη ήταν η εικόνα την Κυριακή, καθώς αυξήθηκαν οι προσελεύσεις των ασθενών αλλά δεν αναπτύχθηκαν ράντζα.

Με νέα του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας αναφέρει:

“Οι χθεσινές προσελεύσεις των πολιτών στα νοσοκομεία μας στο λεκανοπέδιο ξεπέρασαν τις 2.400. Επικουρικές κλίνες – ράντζα σε όλες τις νοσηλευτικές δομές 0.

Η βελτίωση των συνθηκών γίνεται με σχέδιο, προσπάθεια και συνεργασία”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ