ΠολιτικήΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι: Εκλογική διαδικασία εκτός νομιμότητας στον ΠΙΣ

ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι: Εκλογική διαδικασία εκτός νομιμότητας στον ΠΙΣ

- Advertisement -

Σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση της νομιμότητας στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατυπώνει η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι), κάνοντας λόγο για διαδικασία που «προσβάλλει ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού».

Σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση της νομιμότητας στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατυπώνει η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι), κάνοντας λόγο για διαδικασία που «προσβάλλει ευθέως τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού».
Photo healthpharma

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη υπό συνθήκες που, όπως υποστηρίζεται, περιλάμβαναν αυθαίρετους αποκλεισμούς Ιατρικών Συλλόγων και των εκλεκτόρων τους. Η παράταξη επικαλείται παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Καταγγελίες για αλλοίωση ψηφοδελτίων

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ζήτημα της αλλοίωσης ψηφοδελτίων, με την ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι να αναφέρει ότι αφαιρέθηκαν υποψήφιοι από παρατάξεις. Όπως σημειώνεται, η πρακτική αυτή συνιστά παρέμβαση στη βούληση του εκλογικού σώματος.

Η παράταξη τονίζει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν συνιστούν απλώς πολιτική αντιπαράθεση, αλλά «ευθεία παραβίαση της νομιμότητας», θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη συνολική εγκυρότητα της διαδικασίας.

Αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστηρίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρως νομιμοποιημένο, καθώς —όπως επισημαίνεται— βασίζεται σε διαδικασία με αποκλεισμούς και παρεμβάσεις.

Η ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι επισημαίνει ότι η θεσμική νομιμοποίηση προϋποθέτει ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του εκλογικού σώματος, χωρίς παρεμβάσεις ή περιορισμούς.

Νομικές ενέργειες και προσφυγές

Η παράταξη δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών και της Δικαιοσύνης, με στόχο —όπως αναφέρει— την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης στον ΠΙΣ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των επιστημονικών θεσμών οφείλει να στηρίζεται στη διαφάνεια και στη δημοκρατική συμμετοχή, προειδοποιώντας ότι πρακτικές αποκλεισμών υπονομεύουν την αξιοπιστία τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης 

Εκλογές ΠΙΣ: Αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες κατά του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΙΣ: Παρέμβαση για συμμετοχή 12 Ιατρικών Συλλόγων

- Advertisement -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ