ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗPIF: Πρωτιά της Καβίτα Πάτελ (Roche) στις εκλογές - Τι έδειξε η...

PIF: Πρωτιά της Καβίτα Πάτελ (Roche) στις εκλογές – Τι έδειξε η κάλπη

- Advertisement -

Με πρώτη σε σταυρούς την Καβίτα Πάτελ, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Roche Ελλάς, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του PhARMA Innovation Forum Greece (PIF), σε μια αναμέτρηση που αποτυπώνει τους νέους συσχετισμούς στο πεδίο της φαρμακευτικής καινοτομίας.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Kavita Patel, Managing Director Roche Hellas SA in Greece & Cyprus

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο νέο σχήμα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, με ισχυρή εκπροσώπηση από Roche, Bristol Myers Squibb, UCB, AbbVie, Johnson & Johnson Innovative Medicine, GSK και Medison Pharma.

Η κάλπη ανέδειξε πρώτη την Καβίτα Πάτελ

Νέα δεδομένα στη σύνθεση του PhARMA Innovation Forum Greece διαμορφώνουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, με την Καβίτα Πάτελ, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Roche Ελλάς Α.Ε., να καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε σταυρούς.

Η επικεφαλής της Roche Ελλάς συγκέντρωσε 26 σταυρούς, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των υποψηφίων. Η πρωτιά της αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο κατά την οποία ο διάλογος για την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις νέες θεραπείες και τα εργαλεία αποζημίωσης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της φαρμακευτικής πολιτικής.

Το αποτέλεσμα αναδεικνύει, παράλληλα, τον κεντρικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης στο νέο περιβάλλον της Υγείας, όπου η καινοτομία δεν αρκεί απλώς να παράγεται, αλλά πρέπει να φτάνει έγκαιρα, δίκαια και με βιώσιμο τρόπο στους ασθενείς.

Ισχυρή παρουσία για την Ελισάβετ Προδρόμου και τον Ιωάννη Κόκκοτο

Στη δεύτερη θέση της εκλογικής κατάταξης βρέθηκε η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του PIF και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, η οποία έλαβε 23 σταυρούς.

Ελισάβετ Προδρόμου

Η επίδοσή της επιβεβαιώνει την ισχυρή παρουσία της στο εσωτερικό του Forum και τη συνέχεια ενός ρόλου που συνδέεται με τις θεσμικές παρεμβάσεις του κλάδου γύρω από την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, την αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας και την ανάγκη πιο προβλέψιμου περιβάλλοντος για τις εταιρείες που επενδύουν στην έρευνα.

Ακολουθεί ο Ιωάννης Κόκκοτος, Country Lead Greece της UCB, με 22 σταυρούς. Η εκλογική του επίδοση τον φέρνει στην πρώτη τριάδα, ενισχύοντας την παρουσία της UCB στο νέο σχήμα του PIF και προσθέτοντας μια ακόμη φωνή στον διάλογο για τις εξειδικευμένες θεραπείες και τις ανάγκες των ασθενών με χρόνιες και σύνθετες παθήσεις.

Σημαντική παρουσία η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Σημαντική παρουσία καταγράφει και η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, η οποία συγκέντρωσε 20 σταυρούς.

Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Η κ. Μπαρμπετάκη διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhARMA Innovation Forum Greece, έχοντας συνδεθεί με την προσπάθεια ανάδειξης της καινοτομίας ως βασικού πυλώνα ενός βιώσιμου και σύγχρονου συστήματος Υγείας.

Η συμμετοχή της στο νέο σχήμα αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς το PIF βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις: από την εφαρμογή νέων πολιτικών για την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας και την πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, έως τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση, το clawback, τις συμφωνίες αποζημίωσης και τη βιωσιμότητα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Johnson & Johnson, GSK και Medison Pharma στο νέο σχήμα

Στο νέο σχήμα του PhARMA Innovation Forum περιλαμβάνεται και ο Daniel Paksy, Managing Director της Johnson & Johnson Innovative Medicine Ελλάδας με 17 σταυρούς. Η παρουσία του στο νέο σχήμα προσθέτει ακόμη έναν ισχυρό εκπρόσωπο από τον χώρο των καινοτόμων θεραπειών.

Η Lizzie Champion, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GSK Ελλάδος, έλαβε 15 σταυρούς και συμμετέχει επίσης στο νέο σχήμα. Η παρουσία της GSK έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πεδία με έντονο αποτύπωμα στη δημόσια υγεία, στην πρόληψη και στις καινοτόμες θεραπείες.

Στο νέο σχήμα εισέρχεται και η Υβόννη Παπαστελάτου, Πρόεδρος της Medison Pharma, με 14 σταυρούς. Η συμμετοχή της διευρύνει το αποτύπωμα της νέας σύνθεσης, προσθέτοντας εμπειρία από ένα πεδίο που συνδέεται στενά με την πρόσβαση σε εξειδικευμένες και καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές.

Υβόννη Παπαστελάτου, Πρόεδρος της Medison Pharma
Υβόννη Παπαστελάτου

Ποιοι μένουν εκτός του νέου σχήματος

Εκτός του νέου σχήματος του PIF μένουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, η Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Daiichi Sankyo Greece, η οποία συγκέντρωσε 13 σταυρούς, και ο Γιώργος Ορθόπουλος, Commercial Country Lead της Amgen Ελλάδας, ο οποίος έλαβε 12 σταυρούς.

Η μικρή διαφορά σταυρών ανάμεσα στους υποψηφίους δείχνει ότι η εκλογική διαδικασία είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, με αρκετά στελέχη να κινούνται σε κοντινά επίπεδα αποδοχής. Παράλληλα, αποτυπώνει την κινητικότητα που υπάρχει στο εσωτερικό του οικοσυστήματος της φαρμακευτικής καινοτομίας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι εταιρείες καλούνται να διατυπώσουν πιο συγκροτημένες θέσεις απέναντι στις θεσμικές αλλαγές που έρχονται.

Το νέο διακύβευμα για το PhARMA Innovation Forum

Η νέα σύνθεση του PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) αναλαμβάνει ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων για τη φαρμακευτική πολιτική. Η συζήτηση για την πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες, το Ταμείο Καινοτομίας, την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας, τα νέα μοντέλα αποζημίωσης και τη διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι παρεμβάσεις του Forum αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το PIF εκπροσωπεί εταιρείες που επενδύουν στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Για τον λόγο αυτόν, η νέα ηγετική σύνθεση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο κρίσιμες προτεραιότητες: αφενός στην ανάγκη των ασθενών να αποκτούν ταχύτερη πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές επιλογές και αφετέρου στην ανάγκη του συστήματος Υγείας να διατηρεί δημοσιονομική βιωσιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα πρόσωπα που αναδείχθηκαν από την κάλπη θα κληθούν να διαμορφώσουν κοινή στρατηγική, να ενισχύσουν τον θεσμικό διάλογο με την Πολιτεία και να αναδείξουν την αξία της καινοτομίας όχι μόνο ως κόστος, αλλά ως επένδυση στην υγεία, στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης 

PIF: Υπό ασφυκτική πίεση η φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα

Φαρμακευτική καινοτομία: Το μήνυμα PIF για σταθερότητα και προβλεψιμότητα

- Advertisement -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ