ΠΦΣ: Καλεί τους φαρμακοποιούς να δηλώσουν τις ελλείψεις φαρμάκων

Παρέμβαση για να αντιμετώπιση τις ελλείψεις φαρμάκων που ταλανίζουν καθημερινά τους ασθενείς κάνει  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καλώντας τους φαρμακοποιούς της χώρας εντός μίας εβδομάδας να στείλουν καταστάσεις με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων.

Παρέμβαση για να αντιμετώπιση τις ελλείψεις φαρμάκων που ταλανίζουν καθημερινά τους ασθενείς κάνει  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καλώντας  τους φαρμακοποιούς της χώρας εντός μίας εβδομάδας να στείλουν καταστάσεις με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων συνεχώς επιδεινώνεται. Για αυτό  και έχει θέσει την επίλυση του ως άμεση προτεραιότητα. Οι ελλείψεις αποτελούν για τον ΠΦΣ το κυρίαρχο πρόβλημα στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών. Για αυτό, έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Υγείας.

“Στόχος μας είναι να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα. Το θέμα ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς με τεράστια έκταση πανελλαδικά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει εντός μιας εβδομάδας από σήμερα να μας στείλετε κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό σας. Δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για εύλογο χρονικό διάστημα” όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Συγκεκριμένα ζητά από τους φαρμακοποιούς να στείλουν την κατάσταση με τις ελλείψεις  στο email [email protected] θα πρέπει να είναι σε μορφή excel προκειμένου να γίνει η επεξεργασία του και να καταρτιστεί ένας συγκεντρωτικός κατάλογος ελλείψεων πανελλαδικά, που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος.

Παράλληλα διαμηνύει στη Πολιτεία ότι “οφείλει να κατανοήσει ότι οι ελλείψεις είναι μείζον θέμα για τους φαρμακοποιούς. Καθημερινά αγωνιούν για την προμήθεια των φαρμάκων των ασθενών. Ο ΠΦΣ είναι αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ