Πέτσας: Τι λέει για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων

Στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνει το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πιλοτικά την “ελεύθερη” μετακίνηση τα σαββατορκύριακα.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνει το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πιλοτικά την "ελεύθερη" μετακίνηση τα σαββατορκύριακα. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, μόνο για τα σαββατοκύριακα, τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 3 Απριλίου δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο το οποίο θα δούμε πώς θα δουλέψει και αν δεν δημιουργεί πολλά παρατράγουδα θα το επεκτείνουμε και τις καθημερινές είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι χθες υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε ανάκληση του μέτρου.

«Η στήριξη της αγοράς αφού ανοίξουν τα καταστήματα στην αγορά είναι δεδομένη», τόνισε ο κ. Πέτσας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. «Υπάρχει πρόβλεψη και στον προϋπολογισμό και. δόθηκαν ανάλογες δεσμεύσεις στήριξης και νέων μέτρων κατ επανάληψη εδώ και δυο εβδομάδες. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους για όσο χρόνο χρειαστεί. Η επανεκκίνηση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την οικονομία και θα. συνεχίζουμε να στηρίζουμε όχι μόνο τον Απρίλιο αλλά και τον Μάϊο».

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με τον κωδικό 6 στο 13033 που ισχύει μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία. οικογένεια, θα επιτρέπεται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απριλίου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική και οι βόλτες πρέπει να γίνονται με αποφυγή συνωστισμών. Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να έχει το SMS, υπενθυμίζεται ότι θα είναι η ακόλουθη: 6 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ