Πατούλης: Καμπανάκι κινδύνου η εμφάνιση κρούσματος διφθερίτιδας

Την έντονη ανησυχία του για το θάνατο του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καθώς πρόκειται για μία ασθένεια που είχε εκριζωθεί από τη χώρα μας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα, για να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Την έντονη ανησυχία του για το θάνατο του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καθώς πρόκειται για μία ασθένεια που είχε εκριζωθεί από τη χώρα μας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το θάνατο ενός 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα. Μία ασθένεια που είχε εκριζωθεί από τη χώρα μας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα, για να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ο ΙΣΑ εφιστά μεγάλη προσοχή στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που παραπληροφορεί την κοινή γνώμη και θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία. Η εμφάνιση κρούσματος (διφθερίτιδα), μετά την επιδημία της ιλαράς, το τελευταίο χρόνο, συνιστά σοβαρό λόγο για να ληφθούν μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική κάλυψη των παιδιών με το βασικό εμβολιασμό, προκειμένου να κάνουν εγγραφή στο σχολείο. Όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Καθώς και το συστηματικό έλεγχο για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού.

Επίσης καλεί το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων και των ομάδων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Όσων δεν έχουν πρόσβαση στις δομές της υγείας.

Σχολιάζοντας για το κρούσμα του 8χρονου με διφθερίτιδα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η εμφάνιση κρούσματος διφθερίτιδας στη χώρα μας αποτελεί καμπανάκι κινδύνου που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Καλούμε την πολιτεία να λάβει μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, διασφαλίζοντας τη καθολική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Αρχής γενομένης, από τα σχολεία, στα οποία θα πρέπει να ελέγχεται το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να διασφαλίζεται η εμβολιαστική του κάλυψη.

Η χώρα μας έχει ρεκόρ θανάτων από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί. Είναι πλέον προφανές ότι είναι απόλυτα αναγκαία, μια σοβαρή στρατηγική. Για την προστασία της Δημόσιας υγείας. Με έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», όπως αναφέρει ο κ. Γ. Πατούλης

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ