ΠΑΣΥΝΟ: Εξοργισμένοι οι νοσηλευτές από δηλώσεις καθηγητή Ιατρικής

Εξοργισμένοι είναι οι νοσηλευτές μετά τις δηλώσεις καθηγητή της Ιατρικής περί χαμηλού μορφωτικού επίπεδο των νοσηλευτών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να πεισθούν για να εμβολιαστούν, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) σε ανακοίνωση της καταδικάζει τις δηλώσεις του εν λόγω καθηγητή και του ζητά ανακαλέσει άμεσα.

Εξοργισμένοι είναι οι νοσηλευτές μετά τις δηλώσεις καθηγητή της Ιατρικής περί χαμηλού μορφωτικού επίπεδο των νοσηλευτών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να πεισθούν για να εμβολιαστούν, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αναφέρει τα εξής:

«Το σύνολο των Νοσηλευτών της χώρας µε αποτροπιασμό παρακολούθησαν τις εμπρηστικές δηλώσεις µέλους της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας σε Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, σχετικά µε το χαμηλό ταξικό και µμορφωτικό επίπεδο των Νοσηλευτών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να πεισθούν για να εμβολιαστούν.

Η τοποθέτηση είναι απαράδεκτη, εγείρει λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο και αποκαλύπτει παράλληλα την ημιμάθεια, η οποία επικρατεί στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς η υπεροπτική συμπεριφορά και η ανώτατη ταξική γνώση, δεν επιτρέπει τη σύνδεση µε την πραγματικότητα, ώστε να αντιληφθούν σε προσωπικό επίπεδο, ότι οι Νοσηλευτές ανήκουν στο ίδιο επίπεδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έχουν χιλιάδες τίτλους Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικών Διατριβών και ηγούνται της πανδημίας, καταθέτοντας καθημερινά την ψυχή τους για να λειτουργεί «ασφαλώς» το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ίδιοι οι Νοσηλευτές εμβολιάζουν, οι ίδιοι οι Νοσηλευτές εμβολιάζονται, οι ίδιοι οι Νοσηλευτές προάγουν την αλλαγή της ελληνικής κουλτούρας απέναντι στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού. Παρεμπίπτοντος, έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε µε εξαιρετικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας στο µμέτωπο της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της προάσπισης του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος, καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, απαιτούμε την άμεση δημόσια ανάκλησή τους και επιφυλασσόµεθα για όλες τις νόμιμες ενέργειες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ