Παρουσία Σταϊκούρα η απογευματινή ενημέρωση για την πανδημία

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στις 18:00 το απόγευμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στις 18:00 το απόγευμα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα με αυστηρούς περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 18:00 το απόγευμα, όπως όλα δείχνουν, θα συμμετέχει σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση για τον κορoνοϊό συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ποια μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις από χθες το βράδυ στο κυβερνητικό επιτελείο για τα πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης μετά την επιβολή των νέων μέτρων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Το κόστος θα μοιραστεί στους προϋπολογισμούς του 2020 και του 2021.

Έτσι, σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής, με την 4η φάση της. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η αύξηση του διαθέσιμου κονδυλίου από τα περίπου 600-700 εκατ. ευρώ που είχαν προγραμματιστεί αρχικά σε τουλάχιστον 1-1,2 δισ. ευρώ ανάλογα και με το πόσες περιοχές θα κοκκινίσουν.

Όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο στηριχτεί ο επιχειρηματικός κλάδος, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Σε αυτόν ανήκει η εστίαση, οι μεταφορές, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Εκτιμάται τέλος, ότι θα επανέλθει το «υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων» με έμφαση στους πληττόμενους κλάδους. Οι εργοδότες θα έχουν στα χέρια τους και το δικαίωμα της μείωσης του ωραρίου εργασίας μέσω του προγράμματος Συν-εργασία αλλά και της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ