Παραμένουν οι επικουρικοί γιατροί στα νοσοκομεία λέει το υπ. Υγείας

Πιστώσεις αναμένεται να δοθούν στα νοσοκομεία ώστε να προσλάβουν τον ίδιο αριθμό επικουρικών γιατρών για ένα ακόμα έτος με συνήθεις ετήσιες συμβάσεις, όπως τονίζει η ΕΙΝΑΠ, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μέχρι τώρα οι συμβάσεις με τους γιατρούς καλύπτονταν και από πόρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και από χρήματα των ΕΣΠΑ.

Πιστώσεις αναμένεται να δοθούν στα νοσοκομεία ώστε να προσλάβουν τον ίδιο αριθμό επικουρικών γιατρών για ένα ακόμα έτος με συνήθεις ετήσιες συμβάσεις, όπως τονίζει η ΕΙΝΑΠ, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη,

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το μείζον ζήτημα της λήξης της θητείας εκατοντάδων επικουρικών γιατρών που απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας επιχειρεί να λύσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ήδη, 285 επικουρικοί γιατροί βρίσκονται στην έξοδο από το σύστημα δημόσιας υγείας καθώς η θητεία τους ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου και έπονται εκατοντάδες γιατροί στο τέλος Δεκεμβρίου και στο τέλος Ιανουαρίου.

Όπως τονίζει η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σε σχετική ανακοίνωση, δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι θα δοθούν πιστώσεις στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο μέλλον, με τον ίδιο τρόπο, θα δίνεται προτεραιότητα στις θέσεις επικουρικών όπου υπάρχουν ήδη υπηρετούντες. Στόχος είναι αυτές οι θέσεις να μην χάνονται. Δηλαδή και για τους επικουρικούς γιατρούς που η θητεία τους λήγει Δεκέμβριο 2019 και Ιανουάριο 2020.

Διορισμοί εντός του 2019

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε την ΕΙΝΑΠ ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της προκήρυξης των 208 μόνιμων γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης ΥΠε. Δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τους διορισμούς μέσα στο 2019.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών επισήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την καθυστέρηση της διαδικασίας διορισμού των ειδικευόμενων γιατρών σε κενές θέσεις και ζήτησαν άμεση λύση. Σημειώνεται πως σχεδόν 1 στις 3 θέσεις ειδικευόμενων είναι κενή. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι θα δημιουργηθεί κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα εδράζεται στο ίδιο το υπουργείο Υγείας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ