«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis

«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis, μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου κατά της διαδόχου της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων.

Novartis

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά την αγωγή κακοδικίας, που κατέθεσε το ζευγάρι με την οποία διεκδικεί από τους συναδέλφους της κ. Ράικου αποζημίωση 300.000 ευρώ, ο σύζυγος της επανήλθε καταθέτοντας σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς, αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Αφορμή για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εισαγγελέων είναι η διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis την οποία η κ. Ράικου αποδίδει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αίτηση εξαίρεσης

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, μετά την κίνηση του συζύγου της κ. Ράικου ουσιαστικά η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση μπλοκάρει μέχρι να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση εξαίρεσης. Και αυτό γιατί το όνομα του συζύγου της εισαγγελικής λειτουργού φέρεται να συμπεριλαμβάνεται σε λίστα γιατρών που έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς ελέγχονται για «ύποπτα» εμβάσματα.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ