ΟΕΝΓΕ: Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 24 Σεπτέμβρη

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο αναπτυξιακό – αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών), διαμαρτυρόμενη για τις «αντιδραστικές αλλαγές».

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο αναπτυξιακό – αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών). Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα.

Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, το νομοσχέδιο:

– Καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων, «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας».

– Υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, για τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου». Δηλαδή το φακέλωμα των εργαζομένων για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος των σωματείων από τους κρατικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία.

– Δίνει αρμοδιότητες «ανώτατου άρχοντα» στον Υπουργό Εργασίας για να παρεμβαίνει όποτε θελήσει. Δηλαδή ο Βρούτσης θα είναι πάνω από τα καταστατικά των Ενώσεων, τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, των συλλογικών μας οργάνων. Θα μας φακελώνει όπως θέλει, θα μπορεί να παρεμβαίνει και να εμποδίζει τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όποτε θέλει.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση. Αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες.

Μας θέλουν αποξενωμένους μεταξύ μας, τον καθένα μόνο του. Χωρίς συμμετοχή στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν η ζωντανή συζήτηση, η ενεργητική συμμετοχή στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας και την οργάνωση των κινητοποιήσεων να αντικατασταθεί από το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτή είναι η ουσία των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσει τις παραπάνω αλλαγές στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που δίνει νέα προκλητικά προνόμια στους «επενδυτές», αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προϋποθέτει την ισοπέδωση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος μας!

Δε θα τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΑΡΩΝ.

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ