Ο Β. Πλαγιανάκος πρόεδρος του EHFCN -Καταπολέμηση της απάτης

Εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλειος Πλαγιανάκος, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου 2019 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλειος Πλαγιανάκος, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου 2019 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τη σημαντική διάκριση στο χώρο της υγείας έλαβε η Ελλάδα στη διάρκεια του 10ου Open House του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN).

Το 10ο Open House του EHFCN είχε κεντρικό θέμα: «Στα παρασκήνια της καινοτόμου υγειονομικής εποπτείας» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ολλανδικής Υπηρεσίας Υγείας (NZa). Το Δίκτυο είναι ο μοναδικός Οργανισμός με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγεία. Πρόκειται για δράσεις γύρω από τον εντοπισμό και την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας, την εκκαθάριση των δαπανών υγείας των παρόχων με χρήση τεχνικών δειγματοληψίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων), αλλά και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού.

Το European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο, με αποστολή τη συνολική βελτίωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας προς όφελος κάθε ασθενούς. Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην Υγεία. Στο πλαίσιο του Δικτύου έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με Οργανισμούς από όλο τον κόσμο και Παγκόσμια Δίκτυα.

Καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία

«Είμαι ενθουσιασμένος και παράλληλα αισθάνομαι τιμή, που καλούμαι, εκπροσωπώντας την χώρα μας, να στηρίξω ένα Δίκτυο με τόσο σημαντικό έργο. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία. Τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνή επίπεδο. Προκειμένου να διασφαλίσουμε μια καλύτερη Υγεία για όλους του πολίτες της ΕΕ με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκος.

Ο Βασίλειος Π. Πλαγιανάκος είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος (2014-2018) και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014- 2018). Είναι ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων». Επίσης, για το διάστημα 2017-2018 ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN). Στην οποία είχε διατελέσει μέλος τις διετίες 2011-2013 και 2013-2015.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Ο κ. Πλαγιανάκος, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο της Διδακτορικής Διατριβής του: «Νέες μέθοδοι Εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων, Βελτιστοποίησης και Εφαρμογές». Παράλληλα, έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντηρήσει πληθώρα μεγάλων έργων. Αφορούσαν κυρίως ασφαλή δίκτυα πολλαπλών πρωτοκόλλων, υψηλής απόδοσης και εγγυημένης ποιότητας υπηρεσιών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης. Μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, Ομαδοποίηση. Παράλληλους και κατανεμημένους υπολογισμούς, εφαρμογές στη Βιοϊατρική και τη Βιοπληροφορική. Και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ