Ο Πολάκης βγάζει εκτός βουλής τον Σταθάκη -Αποτελέσματα εκλογών

Ο Παύλος Πολάκης εκλέγεται, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου βουλευτής αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο Παύλος Πολάκης εκλέγεται, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου βουλευτής αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον Γιώργο Σταθάκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρά το γεγονός ότι το όνομά του συζητήθηκε πολύ κυρίως για αρνητικούς λόγους, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι παίρνει τη μία έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έχει μέχρι στιγμής 4567 σταυρούς. Γεγονός που σημαίνει ότι αφήνει εκτός Βουλής τον επίσης πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη (4017).

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία εκλέγει την Ντόρα Μπακογιάννη (4751). Τον Μανούσο Βολουδάκη (3722) και τον Βασίλη Διγαλάκη (2392).

Ποιος είναι ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης είναι Έλληνας, βουλευτής Χανιών πολιτικός και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στο παρελθόν, διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και δήμαρχος Σφακίων από το 2011 μέχρι το 2015. Η καταγωγή του είναι από το χωριό Αργουλές Χανίων.

Ο Παύλος Πολάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την ειδίκευση του γενικού χειρουργού-εντατικολόγου. Αρχικά. Εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, από την οποία αποχώρησε το 1989 ύστερα από την συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη και, αργότερα, προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα.

Φοιτητικά χρόνια

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής «Γρηγόρης Λαμπράκης» και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος. Μετά το πέρας των σπουδών του, ως ειδικευόμενος και ως εξειδικευμένος, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος Σφακίων από τον πρώτο γύρο, καταλαμβάνοντας το 60,97% των ψήφων, επικρατώντας του ανθυποψηφίου του Γιάννη Χιωτάκη που έλαβε το 39,03% των ψήφων. Το 2012 προσχώρησε στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη ως ο μοναδικός υποψήφιος με 94%.

Η περίοδος της δημαρχίας του χαρακτηρίστηκε από διάφορα δημόσια έργα, καθώς και από την αντίθεσή του στην καταστροφή των χημικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου ανοιχτά της Μεσογείου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 κατάφερε να εκλεγεί και στις δύο αναμετρήσεις και μετέπειτα επιλέχθηκε σε υπουργικές θέσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ