Ο ΕΟΠΥΥ ζητά πίσω 276.458 ευρώ από τον Μάριο Σαλμά

Δεκτή έκανε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, καταλογίζοντας σε βάρος της εταιρείας «Διαγνωστική Αρθροσκόπηση – Υπερηχογραφία ΙΔΕ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί Κυβέρνησης Σαμαρά) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, «ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν».

Η μη δημοσίευση όμως στο ΦΕΚ, δεν νομιμοποιούσε τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνάψει την σύμβαση με το συγκεκριμένο κέντρο, που ωστόσο το έκανε, με συνέπεια να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την υπερκοστολόγηση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ο Οργανισμός ζημιώθηκε κατά το ποσό αυτό για τη διενέργεια υπερκοστολογημένης εξέτασης σε διαγνωστικό εργαστήριο που έχει μετοχές η σύζυγος του πολιτικού. Στη γνωστή υπόθεση με τις «διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις», μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥ αποφασίστηκε να αποζημιώνονται με 1.500 ευρώ. Η σχετική Υπουργική Απόφαση δεν δημοσιεύτηκε ποτέ σε ΦΕΚ, όμως, με αποτέλεσμα η τότε σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του επίμαχου διαγνωστικού εργαστηρίου να θεωρηθεί εκ των υστέρων άκυρη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης: 

Θυμίζουμε ότι η παραπάνω εταιρεία ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, ενώ με τρόπους και μεθόδους που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν, είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1.500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλειο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών!

Η υπερβολική αυτή τιμή αποζημίωσης είχε διασφαλιστεί με απόφαση του ΚΕΣΥ, πράξη που είχε κάνει δεκτή και ο τότε Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αλλά …δυστυχώς είχε ξεχάσει να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ!

Η μη δημοσίευση όμως στο ΦΕΚ, δεν νομιμοποιούσε τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνάψει την σύμβαση με το συγκεκριμένο κέντρο, που ωστόσο το έκανε, με συνέπεια να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την υπερκοστολόγηση. Να σημειωθεί δε, ότι ήδη από το 2017 με δική μας απόφαση, έχει αλλάξει και αποκατασταθεί η κοστολόγηση του ΚΕΝ της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, στο ποσόν των 300 ευρώ!

Πολύχρονο πάρτι…

Επειδή σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία έχουμε δηλώσει στο παρελθόν ότι βρεθήκαμε σε αυτή τη δημόσια θέση, μεταξύ άλλων για να βάλουμε ένα τέλος στο πολύχρονο πάρτι κατασπατάλησης και διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, που στέρησε τον ελληνικό λαό από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έδωσε την χαριστική βολή χρεοκοπίας στη χώρα, λειτουργούμε και σ’ αυτή την περίπτωση ως εγγυητές της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών, της επιστροφής του χρήματος που φούσκωνε ιδιωτικές τσέπες εις βάρος του δημοσίου, αλλά και αρωγοί, με κάθε θεμιτό τρόπο, των θεσμών απόδοσης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και δικαιοσύνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ