ΠολιτικήΝικόλαος Βαφειάδης: Η Υγεία πάνω απ’ όλα, και για όλους

Νικόλαος Βαφειάδης: Η Υγεία πάνω απ’ όλα, και για όλους

- Advertisement -
  • Γράφει ο Νικόλας Βαφειάδης

Η υγεία πάνω απ’ όλα λέει ο σοφός λαός. Και έχει απόλυτο δίκιο. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid-19 μας το υπενθύμισε και συνεχίζει να το υπενθυμίζει ακόμα και σήμερα.

Νικόλας Βαφειάδης: Η υγεία πάνω απ’ όλα λέει ο σοφός λαός. Και έχει απόλυτο δίκιο. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid-19 μας το υπενθύμισε και συνεχίζει να το υπενθυμίζει ακόμα και σήμερα.
Νικόλας Βαφειάδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ως κοινωνίες και ως αιρετοί θεσμικοί εκπρόσωποι να προωθούμε πολιτικές που προασπίζουν την υγεία όλων. Και μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι στο Δήμο Αθηναίων αυτό το κάνουμε μετ’ επιτάσεως. Η υγεία αποτελεί διατομεακή προτεραιότητα που διαπερνά ολόκληρη τη δομή των Δημοτικών υπηρεσιών.

Η συνεχής αναβάθμιση των πολιτικών πρωτοβάθμιας υγείας καθρεφτίζεται μέσα από την συνεχή φροντίδα και επικαιροποίηση των υπηρεσιών των Δημοτικών Ιατρείων, που παρέχονται προς όλους τους πολίτες όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο χώρο, στον οποίο αυτοί ζουν και εργάζονται ακόμα και αν δεν διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ή άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πέρα από αυτό, υπάρχει και μια ολιστική προσέγγιση της έννοιας των υπηρεσιών υγείας που περνά μέσα από τη θεσμική αρμοδιότητα όλων μας. Προσωπικά, ως Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας, και επειδή θεωρώ ότι η λογοδοσία αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής- είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πόλη της Αθήνας όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας παρέχονται παιδιατρικές, καρδιολογικές, οφθαλμολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω -και ως πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη φροντίδα των παιδιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσω του κοινωνικού οδοντιατρείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. κάτι που υπογραμμίζει τη διαρκή προσπάθειά μας να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις ευάλωτες οικογένειες της.

Επίσης, να θυμίσω το συντονισμό του προγράμματος εμβολιασμού κατά της Covid-19 που με τεράστια επιτυχία φέραμε εις πέρας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Αλλά και την καθημερινή μάχη να κρατήσουμε τα σχολεία της πόλη καθαρά, αποστειρωμένα και ασφαλή, προκειμένου να μπορούν όλες και όλοι μαθητές και γονείς να έχουν το κεφάλι του ήσυχο ότι τα σχολεία του Δήμου είναι μόνο τόπος μάθησης και όχι διασποράς μικροβίων.

Αλλά και οι ψηφιακές κατακτήσεις που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο της Αθήνα -που πλέον παρέχει 100% ψηφιοποιημένες υπηρεσίες- πέρα από το γεγονός ότι εκμηδενίζουν την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία, αυξάνουν και τους όρους υγιεινής με τη μείωση των συγχρωτισμού και του συνωστισμού.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν, εύκολα κανείς ότι οι δομές υγείας της πόλης της Αθήνας ισχυροποιούνται, εξειδικεύονται και καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο φάσμα υπηρεσιών. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος για την επόμενη πενταετία είναι ότι η Αθήνα πέρα από μία πόλη παιδείας, μία ψηφιακή πόλη θα είναι και μια πόλη με αναβαθμισμένες πολιτικές υγείας που δεν θα αφήνουν πίσω καμία και κανέναν.

Νικόλαος Βαφειάδης
Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων
Οικονομολόγος
MSc IoT

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ