Νέος Αντιπρόεδρος στο ΔΣ του CF Europe, ο Δημήτρης Κοντοπίδης

«Ο Δημήτρης Κοντοπίδης εκλέχθηκε ως Νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe. Η εκλογή ενός ασθενή από Βαλκανική χώρα, σε ηγετική θέση του Δ.Σ. του CF Europe, είναι ένα δυνατό μήνυμα, με τους ασθενείς να βρίσκονται στο κέντρο των διεκδικήσεων για την Κυστική Ίνωση. Μετά την επιτυχή έναρξη της πρόσβασης στην επαναστατική θεραπεία του «Kaftrio» στην Ελλάδα, συνεχίζει να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση και σε άλλες χώρες, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην χάραξη πολιτικής Υγείας»

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης εκλέχθηκε ως Νέος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe
Δημήτρης Κοντοπίδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Είναι η παραπάνω ανακοίνωση υποδοχής του Δημήτρη Κοντοπίδη από το CF Europe, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι όταν οι ασθενείς τολμούν, μπορούν να επιτύχουν το αδύνατο. Μετά την βράβευση ως Patient Advocate το 2019 για τις αλλαγές που πέτυχε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τον περασμένο Νοέμβριο συγκλόνισε με μια πράξη αυταπάρνησης και στρατηγικής σημασίας ταυτόχρονα:

Αρνήθηκε την μεταμόσχευση που περίμενε επί 2 χρόνια όταν τον κάλεσαν από την Αυστρία, με σκοπό να πιέσει να έρθει η επαναστατική θεραπεία στην Ελλάδα που είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική. Την επόμενη μέρα ο υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε καλώντας την φαρμακευτική εταιρεία για διαπραγμάτευση , με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ξεκινήσει την θεραπεία οι ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης να προχωρούν με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς.

Ο ίδιος συνεχίζει ακούραστος να διεκδικεί ισότιμη πρόσβαση σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, για τα 3 επόμενα χρόνια – ιστορικής σημασίας – για την παγκόσμια κοινότητα κυστικής Ίνωσης.

Κοντοπίδης: Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, τις οικογένειες και ασθενείς με Κ.Ι. της Ευρώπης δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη σας και είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την αποστολή μας μέσα από τις ευθύνες της θέσης του Αντιπροέδρου. Οι ασθενείς αναμφισβήτητα μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην πολιτική Υγείας και μπορούν να ηγηθούν της αλλαγής.

Με την ηγεσία της Προέδρου Jacqueline, την κρίσιμη υποστήριξη της Hilde όλα αυτά τα χρόνια και με την εμπειρία των νέων και παλαιών μελών του Δ.Σ., που περιλαμβάνει ασθενείς γονείς και ειδικούς από διαφορετικές χώρες, είμαστε έτοιμοι όσο ποτέ να αντιμετωπίσουμε τις ιστορικές προκλήσεις της κοινότητας μας.

Η πρόοδος που πετύχαμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένου του συνόλου των καινοτόμων θεραπειών CFTR Modulators που είναι σε εξέλιξη, είναι μια απόδειξη ότι είναι εφικτή περισσότερη ισότητα στην περίθαλψη για τους ασθενείς με κυστική Ίνωση, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης, ιδιαιτέρως του Νότου και των Βαλκανίων.

Έχει έρθει πραγματικά η στιγμή που ονειρευόμασταν από την στιγμή που γεννηθήκαμε. Είναι το μομέντουμ για να δώσουμε την μάχη για την ζωής μας. Με επιμονή και ενωμένοι ως μια οικογένεια, να παλέψουμε μέχρι να μετακινήσουμε το βουνό της κυστικής Ίνωσης, με λιγότερες ανισότητας για όλους.»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ