Μέρκελ: Μερικό lockdown στη Γερμανία: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια

Σε μερικό lockdown προχωρεί η Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.

Σε μερικό lockdown προχωρεί η Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πληροφορίες της «Bild» αναφέρουν ότι η κ. Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν σε μερικό lockdown από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές, μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τίθενται αυστηροί περιορισμοί στις συναντήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, επιτρέπονται οι επαφές ανθρώπων από δύο και μόνο νοικοκυριά.

Νωρίτερα, η DW μετέδιδε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αντίθετα, ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια, τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Γερμανία: Συνέχεια της εργασίας… 

Σχετικά με τη γερμανική οικονομία, το σχέδιο αναφέρει ότι στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλιστεί, όσο είναι εφικτό, η συνέχεια της εργασίας. Οι εργοδότες οφείλουν να προστατεύουν τους εργαζόμενους και να διασφαλίσουν όπου είναι δυνατόν την τηλεργασία. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ