Μαύρα Χριστούγεννα για 1.200 επικουρικούς Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό

Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν 1.200 επικουρικοί υπάλληλοι Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων καθότι απολύονται έως τον ερχόμενο Μάιο, αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια.

Πετάγονται στο δρόμο 1.200 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι τα μαντάτα τα έλαβαν μέσα στις γιορτές από την κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις ότι η αυξημένη μοριοδότηση θα αφορά όλους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της, εκδόθηκε η προκήρυξη η οποία προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας που απέκτησαν τα τέσσερα και πλέον χρόνια που εργάζονται, μόνο για το 10% των θέσεων των υπηρετούντων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

Πετάγονται στο δρόμο 1.200 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι τα μαντάτα τα έλαβαν μέσα στις γιορτές από την κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις ότι η αυξημένη μοριοδότηση θα αφορά όλους.

Η απόλυσή τους δημιουργεί τεράστια κενά στα Νοσοκομεία, αφού από την απόλυσή τους (Μάιος 2019) έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης των νέων υπαλλήλων θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος. Πολλοί από τους επικουρικούς, εάν η κυβέρνηση δεν τροποποιήσει την προκήρυξη, απογοητευμένοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα Νοσοκομεία πριν το τέλος των συμβάσεων.

Αναμένεται να κλείσουν κλινικές, κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τμήματα, ιατρεία και χειρουργικά τραπέζια.

Ποιος νοιάζεται όμως για όλα αυτά;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία: Η κυβέρνηση προτιμά να γίνουν χιλιάδες αιτήσεις για να πουλήσει εμπόριο ελπίδας στους υποψηφίους ενόψει των Εθνικών εκλογών. Αφού είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν μετά τις εκλογές.

Έχουμε θέσει το ζήτημα της απόλυσης των 1.200 επικουρικών υπαλλήλων στους Υπουργούς Υγείας, αλλά μέχρι τώρα τηρούν σιγή ιχθύος. Καμία ανακοίνωση για τροποποίηση της προκήρυξης όπως κατ’ επανάληψη είχαν δεσμευτεί.

Οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση – συγκέντρωση του επικουρικού προσωπικού την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10.00πμ με Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 π.μ. έως 15.00.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ