Κοτανίδου: Η γιατρός που προτείνεται ως υπηρεσιακή υπ. Υγείας

Πρόταση για τη θέση της υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας έχει γίνει στην Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθύντρια στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».

Πρόταση για τη θέση της υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας έχει γίνει στην Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθύντρια στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Άμεσα αναμένεται να σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά την άκαρπη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ήδη έχουν «πέσει» προτάσεις για τους υπηρεσιακούς Υπουργούς, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές και να αντιμετωπίσουν τα όποια ζητήματα ανακύψουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόταση για τη θέση της υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας έχει γίνει στην Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθύντρια στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Κοτανίδου έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και στο μεταξύ δεν υπάρξει κάποια ένσταση ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, η καθηγήτρια αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και την ορκωμοσία των υπηρεσιακών υπουργών.

Διοικητική εμπειρία

Η Αναστασία Κοτανίδου υπηρετεί στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ διαθέτει πλούσια διοικητική πείρα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνη πολλών Μονάδων και Τμημάτων της Κλινικής.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει εμπλακεί ποτέ με την πολιτική, ωστόσο, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και το όνομά της ακούστηκε έντονα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Πέραν των υπηρεσιών που πρόσφερε ως μάχιμη γιατρός, με την ιδιότητα της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής για τη διαχείριση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ παράλληλα ήταν μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και σε ορισμένες από τις τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ποια είναι η Αναστασία Κοτανίδου

Η Αναστασία Κοτανίδου έχει καταγωγή από τον Πόντο, είναι έγγαμη και έχει ένα παιδί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έζησε μέχρι τα 24 της χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών. Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία έλαβε το 1994, αφού πρώτα πέρασε από το κορυφαίο αμερικανικό νοσοκομείο Τζον Χόπκινς, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Όσον αφορά στην ακαδημαϊκή της καριέρα, εκλέχθηκε λέκτορας το 1996, επίκουρη καθηγήτρια το 2002, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια το 2007 και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2009.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ