Κορωνοϊός: Κλείνουν τα εμπορικά – Σε καραντίνα όσοι έρχονται στη χώρα

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, όπως τόνισε στη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, όπως τόνισε στη διάρκεια της διαδικτυακής - λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη - Σε καραντίνα όσοι έρχονται στη χώρα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε η κ. Αριστοτελία Πελώνη η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Όπως σημείωσε η κ. Πελώνη, στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και γι αυτό την ενημέρωση έκανε η κυρία Πελώνη.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά κοντά στην Καστοριά

Σήμερα, τέθηκαν σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον δήμο Βοΐου Κοζάνης (τα οποία είναι όμως πιο κοντά στην Καστοριά) λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η καραντίνα τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 16/3, στις 13:00 και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά. Στη Δραγασιά και στη Δαμασκηνιά θα προσεγγίζουν συνεργεία των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για τροφοδοσία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου. Σε αυτήν συμμετείχαν βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Στην επιστολή θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς. Στόχος είναι να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στην Καστοριά

«Εχουμε δύο θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού. Γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος και ζήτησε να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ