«Κλείδωσε» η θέση του νέου προέδρου για το ΕΚΑΒ – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

  • Γράφει η Έλενα Μπρέγιαννη

Ο ιατρός Παναγιώτης Τζανετής, είναι το πρόσωπο που επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει το τιμόνι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Η θέση του προέδρου Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, παρέμενε «κενή» μετά και την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ένα πρόσωπο γνώριμο στο ΕΚΑΒ, καθώς έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του οργανισμού, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, 2009-2011, αλλά και ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης της τωρινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, καθώς τους συνδέει κοινή πορεία στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 όπου και οι δυο υπηρετούσαν.

Πορεία που σύμφωνα με τους γνωρίζοντες αναπτύχθηκε σε φιλία και κοινό όραμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό το όραμα για ένα ισχυρό Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έρχεται να ολοκληρώσει ο κος Τζανετής, -που όπως ο ίδιος σημειώνει- άφησε ανεκπλήρωτο μετά την απομάκρυνση του από το ΕΚΑΒ, το 2011.

Η θέση του προέδρου Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, παρέμενε «κενή» μετά και την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Δείτε τη δημοσιοποίηση της απόφασης στο ΦΕΚ πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Τζανετή

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Τζανετής, γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Λύκειο Φιλοθέης το 1979 και τον ίδιο χρόνο εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων απ’ όπου και αποφοίτησε για να ειδικευθεί, στη συνέχεια, στη Γενική Xειρουργική στην Αθήνα (1996). Πριν από το νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει εργαστεί στα νοσοκομεία ‘Υγεία’, Γενικό Κρατικό Αθηνών, στο Κέντρο Υγείας Περάματος και σε νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο «Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής (ΕΠΙ)», είναι instuctor του διεθνούς προγράμματος ATLS, κάτοχος του ACLS και του διεθνούς πτυχίου ECFMG (USMLE). Στο αντικείμενο της γενικής χειρουργικής διαθέτει άνω των 40 ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων. Κατά την τελευταία πενταετία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει ειδικευθεί στη Βιοηθική.

Επιπλέον είναι κάτοχος master με θέμα: «Η θεωρία δικαιοσύνης εκτός των ορίων εθνικής κυριαρχίας. Πεδίο εφαρμογής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των μεταναστών χωρίς χαρτιά».

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Στη Γ’ Χειρουργική Κλινική του πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Είναι χήρος και πατέρας τριών παιδιών, της Αριάδνης, του Οδυσσέα και του Άρη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ