Κικίλιας: Ξεκινά το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού σε παιδιά

Ενεργοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η λίστα για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά από αποβιώσαντες δότες, όπως σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Ενεργοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η λίστα για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά από αποβιώσαντες δότες, όπως σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από τα 12 παιδιά που αναμένουν μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα πέντε που διαμένουν στη Νότια Ελλάδα πρόκειται να μεταφερθούν στη λίστα του Λαϊκού Νοσοκομείου, έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, k. Βασίλης Κικίλιας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας, σημείωσε πως «μέσα στην πανδημία, αποδείξαμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και πάνω από όλα. Οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον περασμένο Φεβρουάριο αδειοδοτήσαμε την επέκταση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου. Όπως και για μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά, σε συνεργασία με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2020, έγιναν με επιτυχία τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά από ζώντα δότη.

Το πρόγραμμα που ανεστάλη για περίπου τρεις μήνες λόγω κορωνοϊού έχει ήδη επανεκκινήσει και προγραμματίζονται έξι ακόμα παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις από ζώντα δότη εντός του 2020» ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις που προϋπήρχαν σε μηχανικά μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, έδωσε εντολή στον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό για τις σχετικές προμήθειες.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ