Κικίλιας vs Τσακαλώτος: Αντιπαράθεση για κονδύλια και ανασφάλιστους

«Επεκτείνατε τη ρύθμιση της ΝΔ για τους ανασφάλιστους αλλά δεν βγάλατε πιστώσεις» όπως σημείωσε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας στη διμέτωπη ιδεολογική επίθεση σε ΝΔ και ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει πιο δίκαιο το καπιταλιστικό σύστημα.

«Επεκτείνατε τη ρύθμιση της ΝΔ για τους ανασφάλιστους αλλά δεν βγάλατε πιστώσεις» όπως σημείωσε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας στη διμέτωπη ιδεολογική επίθεση σε ΝΔ και ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Επί 4,5 χρόνια γδέρνατε τον κόσμο» απάντησε ο κ. Θανάσης Παφίλης ενώ και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να «διαφημίζει» την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων καθώς «ο κ. Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών δεν εκταμίευσε τα κονδύλια για την κάλυψη του κόστους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε αρχικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία προκαλεί «αύξηση των ανισοτήτων και διαφθορά».

Αντιμετώπιση διαφθοράς

Σε εκείνο το σημείο δε, επιτέθηκε στο ΚΚΕ επιχειρώντας να παραδώσει και μαθήματα μαρξισμού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Περισσός δεν έχει προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

«Προσπαθήσαμε με όσα μέτρα και χρήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Επί δικών μας ημερών μειώθηκε ο δείκτης των ανθρώπων που δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα» όπως είπε για να επιτεθεί στην κυβέρνηση λέγοντας «δεν είστε ούτε νέοι ούτε φιλελεύθεροι» και πως προωθεί φωτογραφικές προκηρύξεις για να διορίσει τους δικούς της ανθρώπους. «Θέλετε να διορίσετε τον Ευκλείδη και βγάζετε προκήρυξη λέγοντας ότι θέλετε έναν Παοκτζή. Με διδακτορικό που έχει ζήσει στο Λονδίνο» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Παφίλης είπε «ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη μόνιμα. Επικαλείστε και τον Μάρξ. Χρειάζεται λίγο αυτοσυγκράτηση. Έχετε δοκιμαστεί. Δεν επιτρέπεται ειδικά ο κ. Τσακαλώτος που λέει ότι είναι διαβασμένος να λέει πράγματα που δεν ισχύουν. Λέει ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα διαφθοράς. Εμείς καταγγέλλουμε και κάνουμε προτάσεις. Γιατί δεν ονομαστικοποιήσατε τις μετοχές μέχρι τελευταίο φυσικό πρόσωπο; Γιατί δεν κάνατε τίποτα για τις offshore; Λέμε παράλληλα όμως ότι το σύστημα λειτουργεί σαν το όστρακο και όταν κινδυνεύει κλείνει ερμητικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί και υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και άνοιξε το δρόμο στην ΝΔ. Νομιμοποίησε στα μάτια αριστερών πράγματα που ούτε τα διανοούμασταν: Αμερικάνους, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις κ.α.

Μη μου πείτε ότι τα 4,5 χρόνια δεν υπήρξε διαφθορά και δεν συνεχίστηκαν οι υπόγειες διαδρομές;» για να προσθέσει στο τέλος: « Δέχεστε ή όχι την πολιτική της ΕΕ για την Υγεία; Έχετε ψηφίσει όλες τις σχετικές οδηγίες; Αποδέχεστε ότι η υγεία είναι εμπόρευμα; Εσείς μας λέτε ότι την κάνατε αγαθό; πως; με αύξηση των εισφορών και της συμμετοχής των ασφαλισμένων;»

Δίκαιο σύστημα ο καπιταλισμός

Ανταπαντώντας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Υπάρχει ένας τρόπος επιχειρηματολογίας που πρώτος τον έφερε στην επιφάνεια ο Οστιν που λέει ότι υπάρχει το σημείο που το λες και το σημείο που το παίρνεις πίσω. Εσείς λέτε κ. Παφίλη ότι είστε κατά της διαφθοράς και μετά το παίρνετε πίσω λέγοντας ότι το σύστημα του καπιταλισμού τα έχει αυτά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχει σύστημα καπιταλιστικό που με παρεμβάσεις μπορείς να το κάνεις λιγότερο άδικο; Σε αυτό να απαντήσεις Θανάση».

«Ο κ. Τσακαλώτος μας λέει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει δίκαιο σύστημα. Πείτε το στον κόσμο. Λέτε ότι εσείς θα το κάνετε πιο δίκαιο. Πως; Όπως το κάνατε 4 χρόνια και γδάρατε τον κόσμο;» είπε ο κ. Παφίλης επιστρέφοντας το γάντι.

Ο μίνι κύκλος αντιπαράθεσης έκλεισε όταν σε παρέμβαση του ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «κ. Τσακαλώτε επεκτείνατε το μέτρο που εμείς το 2014 είχαμε φέρει για την κάλυψη των ανασφάλιστων αλλά δεν είδα κ. Τσακαλώτε να δίνετε και τις πιστώσεις για να καλύπτονται οι ανάγκες των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ Γι αυτό και εμείς βρήκαμε τις τρύπες που προσπαθούμε να καλύψουμε»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ