Κικίλιας: Συνάντηση με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με θέμα συζήτησης τον νέο κοροναϊό.

Με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κοροναϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊό, συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας κ. Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας κ. Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ κ. Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, κ. Zhao Xiangdong.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας. Όπως σημείωσε, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας για τον κοροναϊό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ