Κικίλιας : Στους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης -3η θέση

Την τρίτη θέση με ποσοστό 30,7% καταλαμβάνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έρευνα της MRB, με τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 30,7% καταλαμβάνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έρευνα της MRB, με τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης
Β. Κικίλιας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 33,5% θετικές κρίσεις, ενώ στη δεύτερη  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 31,1%. Ο κ. Κικίλιας φιγουράρει στην τρίτη θέση με ποσοστό 30,7%. Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας σε σχετική ερώτηση “μόλις που ξέρω το όνομα του” βρίσκεται στο τρίτο χαμηλότερο ποσοστό, με 5,9%.

Η έρευνα της MRB πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Νοεμβρίου με 5 Δεκεμβρίου, σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων, με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.

Το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα διατηρεί αλλά και διευρύνει το προβάδισμά της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο σενάριο διεξαγωγής εκλογών.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2019 της MRB η δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης.

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,8%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δείχνουν οι τάσεις της MRB.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5%, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%. Εκτός βουλής παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 2,7%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων στην έρευνα ως «Αδιευκρίνιστη Ψήφος», που αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

Πρόωρες εκλογές

«Πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Κλίμα δυσαρέσκειας

Το 56,1% των πολιτών που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας» εκτιμά πως η κατάσταση στην Ελλάδα κρίνεται ως «πολύ άσχημη – αρκετά άσχημη». Μόλις 16,9% απαντά «πολύ καλά – αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή». Το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/ προσφυγικό/ οικονομικοί μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Η λέξη «ελπίδα» σε ποσοστό 41,1% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «οργή» με ποσοστό 41%, η «ντροπή» με 36,9% και ο «φόβος» με 35,6%.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία. Το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Παυλόπουλος, σε αυθόρμητο επίπεδο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επιλέγεται από το 26% όσων μπήκαν στην διαδικασία να αναφέρουν κάποιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το 4% την κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Εκτίμηση ψήφου

Η εκτίμηση ψήφου με την πλήρη αναγωγή της πρόθεσης ψήφου στους πολίτες που δήλωσαν κάποια κομματική προτίμηση αλλά και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στον πίνακα που ακολουθεί.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν «Αλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στην έρευνα, σε ερώτημα: ποιο από τα δύο κόμματα (ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ) θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 35,5% απαντά ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων στην έρευνα. Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, το 29,1%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ