Κικίλιας: Προσλήψεις 175 γιατρών στα ΤΕΠ και πλέον 600 νοσηλευτών

Σε ποσοστό 45% από το σύνολο των 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού θα είναι κυρίως νοσηλευτές και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων και διοικητικό προσωπικό, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

Σε ποσοστό 45% από το σύνολο των 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού θα είναι κυρίως νοσηλευτές και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων και διοικητικό προσωπικό, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε ότι:

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία διοικητικών ενεργειών και του ελέγχου νομιμότητας, υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας:

• Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ. Αλλά και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

• Οι 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%. Αλλά και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150. 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

• Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οι προκηρύξεις για τους 1.350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ