Κικίλιας: Νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλο ΚΕΘΕΑ και αποφυλακίσεις

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σχετικά με το σκάνδαλο στο ΚΕΘΕΑ, μετά τα όσα ανέφερε χθες στην επιτροπή της Βουλής και το πόρισμα των ελεγκτών. Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για ελεγκτική περίοδο 1.7.2018 μέχρι το 30.6.2019.

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σχετικά με το σκάνδαλο στο ΚΕΘΕΑ, μετά τα όσα ανέφερε χθες στην επιτροπή της Βουλής και το πόρισμα των ελεγκτών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε αυτό περιλαμβάνονται ευρήματα όπως αποφάσεις ανάληψης υποχρεώσεων μεταγενέστερων των δαπανών πραγματοποίησης. Χρηματικά εντάλματα που υπογράφονται από το ίδιο όργανο και ως προς την εκκαθάριση και ως προς την εξόφληση. Μέχρι και ελλιπή δικαιολογητικά δαπανών μετακίνησης. Ειδικά, μάλιστα, για το τελευταίο ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι έχουν βρεθεί «τεράστιες δαπάνες σε ότι αφορά τους νομικούς και γίνονται χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά».

Εντύπωση, δε, προκάλεσε ότι το ΚΕΘΕΑ δεν έχει προχωρήσει στην ανάρτηση στο πρόγραμμα Διαύγεια των τίτλων πληρωμής για το 2017! Την ίδια ώρα, βρέθηκε μεγάλο ποσοστό απευθείας αναθέσεων, την ώρα που δεν υπήρχε πρόγραμμα προμηθειών.

Οι έλεγχοι από το ΓΛΚ

Το ΓΛΚ, έχει συστήσει στο φορέα «να εφαρμόσει ένα ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών ώστε, στις προμήθειες περιοδικού χαρακτήρα, να περιοριστούν οι απευθείας αναθέσεις»! Επίσης, καταγράφεται η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στην προμήθεια αγαθών από το ΚΕΘΕΑ «Σχήμα – Χρώμα».

«Σας είπα να μην βιάζεστε, ως πολιτική ηγεσία τώρα παίρνουμε τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση στο ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια, προσοχή και εγκράτεια όπως τοποθετούμαστε. Καταλαβαίνετε ότι στα πλαίσιο ελέγχου οικονομικών κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα αποκαλυφθεί», ειπε ο Υπουργός Υγείας και προσέθεσε: ««Καταλαβαίνεται την ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη διοίκηση για να ελέγξει τα οικονομικά».

Το πόρισμα του ΓΛΚ

Αναλυτικά το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ στον Βασίλη Κικίλια
Στον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ σχετικά με το πόρισμα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Θησέας στις φυλακές Διαβατών, στο οποίο αναφέρεται η ύπαρξη «παρακυκλώματος», ενώ καταγγέλλονται οικονομικές ατασθαλίες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Το πόρισμα, επισημαίνει ο Σύλλογος, προήλθε από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ για προβλήματα στη λειτουργία μιας από τις 100 σχεδόν μονάδες του οργανισμού, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό την προηγούμενη μέρα, από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ο Σύλλογος αναφέρει, πως «αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαινούσε ο υπουργός – τη δύναμη δηλαδή και τις διαδικασίες ενός αυτοδιοικούμενου οργανισμού να αποκαλύπτει ο ίδιος τις πληγές του – το μεταχειρίζεται ως σανίδα σωτηρίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να αποπροσανατολίσει από την καθολική αντίδραση που προκάλεσε με την υπαγωγή ενός ανεξάρτητου οργανισμού σε κομματική κηδεμονία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ