Κικίλιας: Μπόνους σε γιατρούς – φαρμακοποιούς για αύξηση εμβολιασμών

Η κυβέρνηση προχωρά τον σχεδιασμό για εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία, και κατ’ οίκον, και θα δώσει μπόνους στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα συμβάλουν στην αύξηση των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση προχωρά τον σχεδιασμό για εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία, και κατ' οίκον, και θα δώσει μπόνους στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα συμβάλουν στην αύξηση των εμβολιασμών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open, ανακοίνωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

Κικίλιας: Τώρα πάμε πόρτα-πόρτα

Παράλληλα ανέφερε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα». Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ακόμα ότι στην περίπτωση που οι επαγγελματίες γιατροί εμβολιάσουν πολίτες στο ιατρείο τους, τότε δεν θα λάβουν 3 ευρώ που δίνονται έως σήμερα, αλλά 20 ευρώ. «Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτους συμπολίτες μας στο σπίτι τους», πρόσθεσε.

Εκτός από τους γιατρούς, όμως, και «οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού, με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα όσων έχουν εμβολιαστεί», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν όλοι το καθήκον τους και να εμβολιαστούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ