Κικίλιας: Γιατί κατεβάζει την Κοτανίδου στην «μάχη» της ενημέρωσης

Την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου κατεβάζει στην μάχη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερώσει με σαφήνεια τι συμβαίνει με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα.

Την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου κατεβάζει στην μάχη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερώσει με σαφήνεια τι συμβαίνει με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα.  ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00. Στην ενημέρωση συμμετέχει ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. κ. Αναστασία Κοτανίδου.

Προ ημερών η κ. Κοτανίδου ανέφερε ότι το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περιπτωση που καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία. Γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων. Το επόμενο στοίχημα είναι τα ημερήσια κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000.

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» σημείωνε η κ. Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια εξήγησε πως εκείνο που κινητοποίησε την επιτροπή να εισηγηθεί lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία.

Ανησυχία για τον αριθμό θανάτων

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία τα οποία είναι έτοιμα να δεχτούν περιστατικά κορωνοϊου, όπως επίσης και οι ΜΕΘ.

Ωστόσο, η κ. Κοτανίδου τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί θάνατοι και υπογράμμισε πως οι άνθρωποι που καταλήγουν δεν καταλήγουν όλοι στις ΜΕΘ αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι τόσο βαριά που δεν φτάνουν καν στις ΜΕΘ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ