Κικίλιας: Αύξηση αποδοχών σε γιατρούς που πηγαίνουν στη Β. Ελλάδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Διπλασιασμό των αποδοχών για τους γιατρούς που μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν τη “μάχη” κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πανδημία.

Διπλασιασμό των αποδοχών για τους γιατρούς που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν τη "μάχη" κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, “με διάταξη που κατατίθεται αύριο, προβλέπεται διπλασιασμός των αποδοχών, δηλαδή αύξηση 100% για τους γιατρούς που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν το σύστημα Δημόσιας Υγείας”.

Με διάταξη του υπουργού, όλοι οι γιατροί αυτοί θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών (αύξηση 100%) για τις μέρες, τις εβδομάδες και τον μήνα που θα μείνουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούν όλα για να στηρίξουμε και να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας. Όταν τα εμβόλια παραδοθούν στη χώρα μας, την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Γιατροί ιδιωτικών νοσοκομείων μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε παράλληλα πως πολυμελής ομάδα γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία, μεταβαίνουν εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εθελοντικά, πολυμελής ομάδα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα μεταβαίνει στην Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια» είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας που πιέζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Παμακάριστος, Αττικό, Ασκληπιείο και Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.186 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, ανακοινώθηκαν 89 νεκροί και 613 διασωληνωμένοι, αριθμός που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ.

Μήνυμα εμψύχωσης από τον ΠΟΥ στην Ελλάδα

Mήνυμα του Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, κ. Hans Kluge, προβλήθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού.

Κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά 18.00, ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι λοιπόν πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις» είπε ο κ. Hans Kluge και τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η ζημία θα είναι μεγάλη.

«Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι εδώ. Επιπλέον πρέπει να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ