ΚΕΘΕΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι -Αντιδράσεις

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η κυβέρνηση.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η κυβέρνηση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η απεργία αποφασίστηκε μετά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας θα παραστεί αύριο, στις 10:00, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η κύρωση της ΠΝΠ, «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που αφορά το ΚΕΘΕΑ και καταργεί το αυτοδιοίκητό του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η απόφαση για την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, εξυπηρετεί τον χαρακτήρα και τον σκοπό του ΚΕΘΕΑ. Ειδικότερα, αναφέρεται πως:

-Προστατεύεται ο σκοπός και η αποστολή του ΚΕΘΕΑ και εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του.

-Στηρίζονται τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

-Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στις δομές του ΚΕΘΕΑ.

-Ενισχύεται ο προϋπολογισμός του ΚΕΘΕΑ και διαμορφώνεται ένας αποτελεσματικός διοικητικός μηχανισμός ελέγχου και ορθολογικού προγραμματισμού της οικονομικής διαχείρισης και του τρόπου αξιοποίησης των κονδυλίων. Σε δράσεις προσαρμοσμένες στην Εθνική Στρατηγική για τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

-Εξακολουθεί να αναγνωρίζεται στο ΚΕΘΕΑ η δυνατότητα σύστασης αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών.

-Επιχειρείται η εμπέδωση του επιστημονικού λόγου και του κλίματος αμοιβαίου διαλόγου μεταξύ των φορέων. Χωρίς καμία παρέμβαση στο παραγόμενο επιστημονικό έργο του ΚΕΘΕΑ.

-Διασφαλίζεται η αυτοδιαχείριση των θεραπευτικών κοινοτήτων εσωτερικής παραμονής. Διατηρώντας, κατά τον τρόπο αυτό, αναλλοίωτα και ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά αυτοδιαχείρισης του συστήματος θεραπευτικών παρεμβάσεων του.

-Ενισχύεται ο ρόλος του για την εκπλήρωση της σημαντικής κοινωνικής του δράσης και επιλέγεται ο «από τα κάτω προς τα πάνω» τρόπος λήψης αποφάσεων. Διευρύνεται η συμμετοχή και η παρέμβαση της Γενικής Συνέλευσης. Το συλλογικό αυτό όργανο, μετατρέπεται πλέον από όργανο που περιοριζόταν στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων. Που χαράσσει και διαμορφώνει την στρατηγική του οργανισμού, σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων. Στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης.

-Επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή χρηστών των υπηρεσιών και των οικογενειών τους, στην ανάπτυξη και εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ