Κατάργηση συνταγογράφησης: Ευνοεί το Εμπόριο κι όχι την Υγεία

Μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως “Η κατάργηση της συνταγογράφησης των εμβολίων θα ευνοήσει το Εμπόριο κι όχι τη Δημόσια Υγεία”.

Μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως "Η κατάργηση της συνταγογράφησης των εμβολίων θα ευνοήσει το Εμπόριο κι όχι τη Δημόσια Υγεία".
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από το βήμα της 43ης Ετήσιας Ημερίδας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κατέστησε σαφές ότι το ιατρικό σώμα δεν θα παρακολουθήσει άπραγο την προσπάθεια αντιποίησης του επαγγέλματος η οποία επιχειρείται με την απαξίωση του έργου του.

Η κατάργηση της συνταγογράφησης των εμβολίων θα ευνοήσει το Εμπόριο κι όχι τη Δημόσια Υγεία. Όσοι φαντάζονται ότι έτσι θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη εισηγούνται επικίνδυνες πρακτικές με βέβαιη αποτυχία. Όσοι εκ του νόμου υπηρετούμε την Υγεία των συμπολιτών μας, οφείλουμε να οδηγήσουμε την Πολιτεία στην καθιέρωση της υποχρεωτικής συνταγογράφησης για όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Άλλωστε σε καμία Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του κόσμου δεν διδάσκεται ότι η χορήγηση φαρμάκων επιτρέπεται χωρίς συνταγή γιατρού. Είναι αδιανόητο επιστημονικοί σύλλογοι του χώρου της Υγείας να εκφράζουν αντίθετη άποψη προκρίνοντας τον συνδικαλισμό έναντι της Επιστήμης.

Αντίδραση Ιατρικών Συλλόγων

Η αντίδραση των ιατρικών συλλόγων της χώρας εκφράζει το σύνολο του ιατρικού κόσμου σύμφωνα με τις επιταγές του λειτουργήματός μας και θα είναι ανυποχώρητη.

Είναι ντροπή για τη χώρα μας, την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη χρήση των Αντιβιοτικών, αντί να θεσμοθετείται η συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων, να εξαγγέλλεται η αντιεπιστημονική άρση της για τα εμβόλια. Επιστημονική απαίτηση είναι η Υπουργική Απόφαση να αντικατασταθεί με τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής συνταγογράφησης για όλα τα φάρμακα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τονίζει ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πριν στεγνώσει το μελάνι της προαναγγελθείσας ΥΑ, θα προσβληθεί στο ΣτΕ επ’ ωφελία των ασθενών μας και της δημόσιας Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ