Κατά περίπτωση η σχολική αργία λόγω κορωνοϊού – Δεν κλείνουν όλα

Κατά περίπτωση θα κλείσουν τελικά τα σχολεία και τα λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα μας λόγω του κορωνοϊού, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Κατά περίπτωση θα κλείσουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κορωνοϊού, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στόχος της απόφασης για τα σχολεία είναι να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, χωρίς ωστόσο να προκληθεί πανικός και περιττή αναστάτωση στη ζωή των πολιτών. Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση. Δηλαδή, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.

Επίσης, από τη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη ότι δεν θα κλείσουν προσωρινά θέατρα, κινηματογράφοι και γήπεδα. Αλλά ούτε και οι εκκλησίες, λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, προβλέπεται να ληφθούν μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις. Ενώ, θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται στην Εκκλησία.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και εισφορών σε κλάδους λόγω κορωνοϊού

Στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν επίσης και τα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των κλάδων και των επιχειρήσεων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν στην αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Στα οικονομικά μέτρα, περιλαμβάνονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ