Μητσοτάκης: Πήραμε γρήγορα αποτελεσματικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Με τηλεδιάσκεψη και θέμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, συνεδρίασε την Τρίτη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με τηλεδιάσκεψη και θέμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, συνεδρίασε την Τρίτη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός ανέφερε “Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών”  και πρόσθεσε ” Είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα”.

Κερδίζουμε χρόνο

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε  ότι “Ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”.

Επίσης επισήμανε ότι ” Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με τον νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της Κυβέρνησης”.

Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε “Όλους τους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα. Για την προστασία της δημόσιας υγείας”. Όπως είπε, “Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργείται από την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού. Πρωτοφανής είναι και η αντίδρασης μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε”.

Δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που επιταχύνονται μέσα στην κρίση, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “Το e-gov είναι δικό μας, όλων μας”. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι “τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη στήριξη της οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε., όπως φάνηκε από το χθεσινό Ecofin”

Η Ελλάδα δεν πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης 

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Δεν είναι μια ειδική εξαίρεση. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα ευρωπαϊκά εργαλεία που έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Εξήρε τις προσπάθειες όλων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι χρειάζεται για ταχεία «επανεκκίνηση της οικονομίας» αρχικά, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο Εθνικού Συστήματος Υγείας για να υποδεχθούμε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού”.

Διαχείριση διπλής κρίσης 

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια διπλή κρίση τον τελευταίο μήνα. Μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας. Η Τουρκία χρησιμοποιεί ως πιόνια μετανάστες και πρόσφυγες για την επιδίωξη γεωπολιτικών σκοπών και μια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Κυβέρνηση “κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Διαχειρίστηκε αυτή τη διπλή κρίση με αποτελεσματικό και συλλογικό τρόπο».

Και για να διατηρήσει αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να συνεχίσει την έντιμη επικοινωνία με τους πολίτες, λέγοντας πάντα την αλήθεια και φροντίζοντας για τον επιμερισμό των βαρών, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ