ΙΣΑ: Παρέμβαση για συνταγογράφηση ναρκωτικών και ιατρικές διαφημίσεις

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για τη ρύθμιση δύο σημαντικών θεμάτων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που αφορούν τη συνταγογράφηση ναρκωτικών και τις ιατρικές διαφημίσεις.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για τη ρύθμιση δύο σημαντικών θεμάτων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που αφορούν τη συνταγογράφηση ναρκωτικών και τις ιατρικές διαφημίσεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ζητεί να επιλυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών ουσιών. Που χρειάζονται ειδική συνταγή ναρκωτικών ουσιών. Σε περιστατικά παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θεσμοθέτησε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους. Παρέλειψε ωστόσο να μεριμνήσει για τις περιπτώσεις συνταγογράφησης σε πρόσωπα, τα οποία δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει κενό. Να μένουν ακάλυπτοι οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα προσωρινά. Είτε δηλαδή για τις καλοκαιρινές διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Ακόμη, ο ΙΣΑ σε μία ακόμα επιστολή του τονίζει την ανάγκη άμεσης τροποποίησης της νομοθεσίας, για τις πινακίδες των ιατρείων και γενικότερα την ιατρική διαφήμιση, για την οποία εξακολουθεί να ισχύει ένα αναχρονιστικό νομοθετικό καθεστώς.

«Ο ΙΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη χάραξη μιας πολιτικής προς όφελος της δημόσιας υγείας, του ασθενή και του ιατρικού κόσμου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη. Ευελπιστούμε ότι με την εποικοδομητική συνεργασία θα διορθωθούν. Να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα δύο ζητήματα που τέθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ