Ηλεκτρονική κάλπη επιλέγει το 80% των γιατρών στις εκλογές του ΙΣΘ

Με ηλεκτρονική κάλπη παράλληλα με την συμβατική θα διεξαχθούν οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο μήνα, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, με το 80% (4 στους 5) των μελών του ΙΣΘ να επιλέγουν την ψηφιακή… ψηφοφορία. Για το 20% εξ’ αυτών θα στηθεί κάλπη στα γραφεία του Συλλόγου (Πλατεία Αριστοτέλους 4).

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο ΙΣΘ είναι ο μοναδικός επιστημονικός σύλλογος που διεξάγει εκλογές ηλεκτρονικά. Το εργαλείο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας “ΖΕΥΣ” το προσφέρει Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η αξιοπιστία του συστήματος, που έχει εξυπηρετήσεις περισσότερες από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους από τα ελληνικά πανεπιστήμια και άλλους φορείς, πιστοποιείται μαθηματικά και στηρίζεται στις αρχές της κρυπτογράφησης της ψήφου και της ανώνυμης ανάμειξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων. Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, το σύστημα είναι θεσμικά κατοχυρωμένο για την εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο μέσω σχετικού ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 2564 της 21ης Σεπτεμβρίου 2012).

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο με το σύστημα αυτό δίνεται οι δυνατότητα να ψηφίσουν και τα περίπου 2.500 χιλιάδες μέλη, εκ του συνόλου των 8.800 μελών του ΙΣΘ, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι και μέλη του ΙΣΘ που βρίσκονται στην Αγγλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να εκλεγούν στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ