Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», στις συλλήψεις για την υπόθεση της Βάγιας Νέστορα, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο OPEN TV.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Γιάννη Κολοκυθά, σχολιάζοντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την τρέχουσα επικαιρότητα.
«Κινδύνευσαν 36 άνθρωποι» – Τι είπε για τη φωτιά στο «Σισμανόγλειο»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό της πυρκαγιάς στο «Σισμανόγλειο», υποστηρίζοντας ότι η άμεση κινητοποίηση του προσωπικού απέτρεψε μια τραγωδία με δεκάδες θύματα.
«Εχθές παραλίγο να θρηνήσουμε νέα Τέμπη. Θα είχαν καεί 36 άνθρωποι», δήλωσε, θέλοντας να υπογραμμίσει την έκταση του κινδύνου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη, ασθενής έβαλε φωτιά στο στρώμα και σε σεντόνι του δωματίου όπου νοσηλευόταν και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να ειδοποιήσει τον διπλανό του ή το προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για μια περιορισμένη φωτιά, αλλά για περιστατικό που θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζομένους της κλινικής.
Παράλληλα, συνέδεσε το συμβάν με άλλα πρόσφατα περιστατικά εμπρησμών και επιθέσεων, θέτοντας ζήτημα κλιμάκωσης της βίας και ακραίας πολιτικής συμπεριφοράς.
Οι αναφορές του υπουργού για τα κίνητρα και τη συμπεριφορά του φερόμενου δράστη αποτελούν τη δική του εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη συνέντευξη, ενώ η πλήρης διερεύνηση του περιστατικού βρίσκεται στην αρμοδιότητα των αρχών.
Ικανοποίηση για τις συλλήψεις στην υπόθεση της Βάγιας Νέστορα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του για τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Βάγιας Νέστορα.
«Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευαρέσκειά μου για τις συλλήψεις που έκανε η Ελληνική Αστυνομία για τον φόνο της αειμνήστου Νέστορος και ελπίζω αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί», ανέφερε.
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ελπίδα να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, σημειώνοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Παράλληλα, σχολίασε θετικά την παρουσία εκπροσώπων σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων στην κηδεία της Βάγιας Νέστορα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.
Όπως υποστήριξε, η διακομματική παρουσία αποτέλεσε δείγμα πολιτικού πολιτισμού και έστειλε ένα κοινό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας απέναντι στην τρομοκρατία και την πολιτική βία.
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα
Αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε προσωπική και πολιτική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες που είχε διατυπώσει ο ίδιος σχετικά με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες το 2019.
«Ο κύριος Τσίπρας, κατά τη λαϊκή ρήση, “έκανε τον Κινέζο”», δήλωσε, ισχυριζόμενος ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να καταθέσει μήνυση εναντίον του χωρίς να κληθεί να εξηγήσει τις νομοθετικές αλλαγές εκείνης της περιόδου.
Ο υπουργός συνέδεσε τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες με πρόσωπα που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις όπως η Siemens, η Novartis και τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν πολιτικές αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και όχι δικαστικά διαπιστωμένα γεγονότα για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο υπουργός Υγείας αμφισβήτησε την εικόνα πολιτικής και ηθικής υπεροχής που, κατά την εκτίμησή του, επιχειρεί να προβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η ιδέα ενός άσπιλου και αμόλυντου Τσίπρα, ο οποίος είναι ο έντιμος, ενώ ο Μητσοτάκης και όλοι εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι, έχει πάει περίπατο», υποστήριξε.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρωθεί στην πολιτική αντιπαράθεση και να εγκαταλείψει τις αναφορές περί προσωπικής εντιμότητας και διαφθοράς των πολιτικών του αντιπάλων.
Η παραίτηση Φάμελλου και η παρουσίαση της «Ιθάκης»
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου, κάνοντας αναφορά στην παρουσία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Σωκράτης Φάμελλος είχε τότε την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί πολιτικά και να ενισχύσει τη θέση του στο εσωτερικό του κόμματος.
«Αν εκείνη την ημέρα ο κ. Φάμελλος έφευγε από την εκδήλωση, θα είχε ανεβάσει τα ποσοστά του και θα είχε αποκτήσει μια πολιτική συγκρότηση», δήλωσε.
Υποστήριξε ακόμη ότι μια τέτοια αντίδραση θα μπορούσε να υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί μαζί του στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Υγείας, η επιλογή του κ. Φάμελλου να παραμείνει στην εκδήλωση αποδυνάμωσε οριστικά την πολιτική του θέση.
«Θεωρώ βέβαιη την εκλογή Πολάκη»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε και σε πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο Παύλος Πολάκης θα εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.
«Πιστεύω ότι η εκλογή του Πολάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θεωρώ βέβαιη, θα αλλάξει τα δεδομένα», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε νέες ισορροπίες και εντονότερες συγκρούσεις στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.
Όπως υποστήριξε, τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είχαν πολιτικό συμφέρον να αντιπαρατεθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Θα έχουμε ξαφνικά δύο πολιτικούς αρχηγούς, την κυρία Κωνσταντοπούλου από τη μία και τον κύριο Πολάκη από την άλλη, οι οποίοι θα εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από την καταστροφή του Τσίπρα», ανέφερε.
Ο υπουργός Υγείας κατέληξε προβλέποντας μια περίοδο έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης και ανακατατάξεων στην Αριστερά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Διαβάστε επίσης
Ταμείο Ανάκαμψης: Ο Γεωργιάδης απαντά στην κριτική για τους ευρωπαϊκούς πόρους
Γεωργιάδης – ΕΣΥ: Τι είπε για λίστες χειρουργείων και στελέχωση νησιών

