Σε ένα νοσοκομείο που έχει 2.150 εργαζόμενους μαζεύτηκαν στην είσοδο περίπου 100 άτομα μετά από μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ, ενόψει της επισκέψεως του Πρωθυπουργού, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως από τα 100 άτομα, το πολύ οι 40 να ήταν από το νοσοκομείο, όλοι οι υπόλοιποι ήταν από το Εργατικό Κέντρο. Αυτές είναι οι πολλές αντιδράσεις;

Οργή για τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες “μόλις 40 εργαζομένων” του νοσοκομείου Αττικόν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εγκαίνια του ΤΕΠ και της νέας ογκολογικής μονάδας εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Σε ένα νοσοκομείο που έχει 2.150 εργαζόμενους μαζεύτηκαν στην είσοδο περίπου 100 άτομα μετά από μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ, ενόψει της επισκέψεως του Πρωθυπουργού. Από τα 100 άτομα, το πολύ οι 40 να ήταν από το νοσοκομείο, όλοι οι υπόλοιποι ήταν από το Εργατικό Κέντρο. Αυτές είναι οι πολλές αντιδράσεις;», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (16/10) στον ΑΝΤ1.
Πρόσθεσε ότι μόλις αποχώρησε ο πρωθυπουργός από το νοσοκομείο, κάλεσε το σωματείο των εργαζομένων μέσα για να του πουν τα αιτήματά τους. «Η ΠΟΕΔΗΝ ήρθε, αλλά το σωματείο δεν ήρθε. Τους είπα αντί να κάθονται απ’ έξω να φωνάζουν έτσι μίζεροι και αχαΐρευτοι που είναι, αλλά αρνήθηκαν να έρθουν».

Επένδυση στο Αττικόν
«Δαπανήσαμε 2.600.000 ευρώ για το ΤΕΠ στο «Αττικόν», που είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Για ποιο λόγο; Για να δώσουμε στους ασθενείς τη δυνατότητα να μην ταλαιπωρούνται. Όταν πήγαινε ο κόσμος μέχρι σήμερα, μπορούσαν να εξετάζονται ταυτόχρονα δέκα άτομα. Από τις 30 Οκτωβρίου θα μπορούν να εξετάζονται ταυτόχρονα 36 άτομα.Ταυτόχρονα, προσθέσαμε γιατρούς, προσθέσαμε νοσηλευτές, προσθέσαμε τραυματιοφορείς, πήραμε ειδικά μηχανήματα για τα ΤΕΠ για να γίνονται πιο γρήγορα οι εξετάσεις, προσλάβαμε ειδικούς για τα διαγνωστικά για να γίνονται οι μικροβιολογικές εξετάσεις.
Οι πολλές ευγένειες με την Αριστερά μας φέραν εδώ. pic.twitter.com/J13wokaXWi
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) October 16, 2025
Ταυτόχρονα, εγκαινιάσαμε δίπλα από τα ΤΕΠ τη μεγαλύτερη και αρτιότερη πανεπιστημιακή μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για τους ογκολογικούς ασθενείς. Μέχρι σήμερα, μπορούσαμε να διαχειριζόμαστε περίπου 40 περιστατικά την ημέρα και τώρα θα διαχειριζόμαστε 200. Εάν σε μια τέτοια μέρα που έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας για να εγκαινιάσει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δύο από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στο ΕΣΥ, πάνε και φωνάζουν, τι να πω;»
Γεωργιάδης: Ικανοποιημένος για τη γραμμή υγείας 1566
«Το «1566» νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση μαζί με το ΜyΗealth Αpp. Αυτό το τηλεφωνικό κέντρο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί 11.000 τηλεφωνήματα την ημέρα. Την πρώτη μέρα του νέου συστήματος, την 1η Οκτωβρίου, δέχθηκε 162.420 κλήσεις. Αυτή τη στιγμή τα τηλεφωνήματα είναι περίπου 30.000 – 40.000 την ημέρα. Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 500.000 ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Δείτε επίσης
Ενταση στο «Αττικόν» κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
Γεωργιάδης: Η Κωνσταντόπούλου δεν πέτυχε την αναβολή της δίκης που ήθελε

