Από την 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων μέσω της πλατφόρμας στο 1566, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου στην 89η ΔΕΘ.

Μιλώντας στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το ΕΣΥ έχει αλλάξει και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. «Παρά την γκρίνια, παρά τη μιζέρια, παρά όσα προσπαθεί αντιπολίτευση και συνδικαλιστές να περάσουν ως εικόνα, το ΕΣΥ δεν είναι αυτό που ήτανε και θα γίνει ακόμα καλύτερο», είπε.
Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνον τις βελτιώσεις στην κτηριακή υποδομή και τον εξοπλισμό, είπε. Αφορούν και τους χρόνους αναμονής, τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και την βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και της εμπειρίας τους από τις εφημερίες.
Όπως είπε, η ένταξη των νοσοκομειακών ραντεβού στο 1566, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr και την εφαρμογή myhealthapp, θα μειώσει στο ελάχιστο την αναμονή των ασθενών.
«Προσθέτουμε στο σύστημα πάνω από 14 εκατομμύρια ραντεβού. Όλοι οι Έλληνες πολίτες οπουδήποτε στη χώρα δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον καθόλου. Τέρμα το 1535, τέρμα οι πολύωρες αναμονές, τέρμα το δεν μας σήκωσαν το τηλέφωνο, τέρμα το δεν βρήκαμε ραντεβού. Όλα αυτά από 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Το ΕΣΥ άλλαξε»
Αιτιολογώντας το σύνθημα της φετινής παρουσίας του υπουργείου στη ΔΕΘ («Το ΕΣΥ άλλαξε», έναντι του περσινού «Το ΕΣΥ αλλάζει»), ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό πιστοποιείται και μόνο από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες με την συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει μειωθεί από τους 2-3 μήνες στις 2-3 μέρες η αναμονή για ραντεβού με γιατρό συμβεβλημένο στον ΕΟΠΥΥ ή σε κάποιο Κέντρο Υγείας.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές της Αριστεράς και τα ΜΜΕ για γκρίνια και μιζέρια, υποστηρίζοντας πως παρά τις φωνές για κατάρρευση το ΕΣΥ δεν είναι αυτό που ήταν και σε λίγους μήνες θα είναι ακόμα πολύ καλύτερο.
Το «βραχιολάκι», που μαζί με άλλα μέτρα (προσλήψεις προσωπικού στα ΤΕΠ και αναμόρφωσή τους) μείωσε κατά 40% τον μέσο χρόνο αναμονής στις εφημερίες σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς και οι προληπτικές εξετάσεις σε 6 εκατομμύρια Έλληνες για διάφορες παθήσεις, μέσω του προγράμματος Σπύρος Δοξιάδης, δικαιώνουν επίσης το σύνθημα, σύμφωνα με τον υπουργό.
Ένταση με τους εργαστηριακούς
Την έκρηξη του υπουργού Υγείας προκάλεσε η παρουσία εργαστηριακών γιατρών, που διέκοψαν την εκδήλωση των εγκαινίων ζητώντας του να τοποθετηθεί για το clawback.
“Επί θητείας μου το clawback έπεσε 20 μονάδες, από το 45 στο 25”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, για να προσθέσει ανεβάζοντας τους τόνους: “Αλλά, δεν μου λέτε κύριοι, που έρχεστε και μας προκαλείτε στα εγκαίνιά μας: όταν ο Πολάκης σας έβαζε 170 εκατομμύρια εξετάσεις χωρίς ένα ευρώ στον προϋπολογισμό, πού ήσασταν να κάνετε διαμαρτυρίες. Τώρα το θυμηθήκατε; Αφήστε τα κόλπα σε μένα. Αν ήσασταν στον Πολάκη όταν σας έγδαρε, θα έλεγα έχετε δίκιο. Αλλά τότε βγάλατε τον σκασμό και τώρα τα βάζετε με τον Γεωργιάδη”.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Δείτε επίσης
Γεωργιάδης: Το επενδυτικού clawback και οι επενδύσεις στον τομέα του φαρμάκου
Γεωργιάδης: Δεν υπήρξε περιστατικό στο οποίο φέτος το ΕΚΑΒ να μην ήταν στην ώρα του

