Φαρμακοποιοί: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι φαρμακοποιοί -μέσω του ΠΦΣ- αναφορικά με τη βιωσιμότητα του κλάδου εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι φαρμακοποιοί -μέσω του ΠΦΣ- αναφορικά με τη βιωσιμότητα του κλάδου εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε ανακοίνωση του: 

Η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Ειδικά τώρα στο μέσο της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών του μηνός Απριλίου είναι αδικαιολόγητη. Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.

Η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020.

Όμως η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, για άγνωστους σε εμάς λόγους, φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

Απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κάτι που δεν ζήτησε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης) και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών!!!

Αυτό φυσικά σημαίνει και νέα καθυστέρηση, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας έτσι ώστε αύριο να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων – κόμβων υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ