Φαρμακευτικοί Σύλλογοι: Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας

Εκσυγχρονίζεται μετά από 95 χρόνια το πλαίσιο λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων με νομοσχέδιο που κατέθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

"Εκσυγχρονίζεται

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το σχέδιο νόμου με τίτλο “Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών”, αναρτήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο opengov.gr.

Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 5η Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 π.μ..

Σκοπός του σχεδίου νομοσχεδίου για την λειτουργία των Συλλόγων είναι:
  • Ο εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας που αφορά στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τη λειτουργία τους, συµπεριλαµβανοµένου και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δεδομένου ότι το ισχύον σήμερα θεσμικό πλαίσιο που ορίζεται από τον ν. 3601/1928 (Α’ 119), όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει σήμερα ενενήντα πέντε (95) έτη μετά την ψήφισή του, είναι πια παρωχημένο, µε διατάξεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρούονται ή αλληλεπικαλύπτονται ή έχουν καταργηθεί.
  • Η επίτευξη της βέλτιστης λειτουργίας των Συλλόγων και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά τρόπο, αφενός μεν, απολύτως σύγχρονο, αποτελεσματικό και διαφανή, αφετέρου δε, που να προσιδιάζει στον διφυή χαρακτήρα τους ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σωματειακής μορφής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ