Φάουτσι: Ακόμη και μικρές εστίες μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο

Ακόμη και μικρές εστίες του κορωνοϊού μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο αν δεν γίνεται διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους όπως προειδοποίησε ο ανοσιολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ακόμη και μικρές εστίες του κορωνοϊού μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο αν δεν γίνεται διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους όπως προειδοποίησε ο ανοσιολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μικρά «είδωλα στο ραντάρ» των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε νοσοκομεία, όπως το έθεσε.

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού της κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, εξήγησε ο Δρ. Φάουτσι στο CNN.

«Όταν όμως αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αυτή είναι σίγουρη ένδειξη πως πήραμε τη λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Δρ. Φάουτσι.

Αύξηση ασθενών από κορωνοϊό

Ως το βράδυ της Παρασκευής, 114.613 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Έξι αμερικανικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών που νοσούν από την COVID-19.

Το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες Παρασκευή τους υψηλότερους αριθμούς εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία αφότου άρχισε η πανδημία. Ωστόσο, αξιωματούχοι στις δύο πολιτείες αντέτειναν ότι τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 σε αυτές συγκαταλέγονται στα χαμηλότερα στις ΗΠΑ.

Ανησυχητική η αύξηση ασθενών στα νοσοκομεία

Από τη δική του πλευρά, ο Δρ. Φάουτσι, που είχε μπει και καραντίνα, υπογράμμισε πως η αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική τάση. Πιθανόν και ένδειξη πως «ίσως πρέπει να επιβραδύνουμε λίγο» την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, ο κ. Ρόι Κούπερ, ανέφερε πως καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των νέων κρουσμάτων. Όμως δεν εξετάζεται η διακοπή της διαδικασίας ανοίγματος της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο κ. Γκρεγκ Άμποτ, υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί καθώς «έχουμε πάρα πολλές κλίνες διαθέσιμες σε νοσοκομεία αν κάποιος αρρωστήσει».

«Για κάθε ασθενή σε νοσοκομειακό κρεβάτι, έχουμε διαθέσιμα άλλα δέκα», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KYTX.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ