ΠΟΕΔΗΝ: Ανανέωση συμβάσεων 4.000 απασχολούμενων στο ΕΣΥ;

Διαβεβαιώσεις έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ από τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη για θετική αξιολόγηση από την κυβέρνηση ως προς την ανανέωση των συμβάσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία».

Διαβεβαιώσεις έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ από τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη για θετική αξιολόγηση από την κυβέρνηση ως προς την ανανέωση των συμβάσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία». 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στο ΕΣΥ καθώς και το θέμα της μοριοδότησης του επικουρικού προσωπικού που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ συζητήθηκαν στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, μετά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η ΠΟΕΔΗΝ, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται 12.000 συμβασιούχοι. Οι συμβάσεις τους να ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Ιούνιο. «Αν απομακρυνθούν οι συμβασιούχοι, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες». Η Ομοσπονδία ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.

«Ο Υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία» επισημαίνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη ότι θα διευθετηθεί και το ζήτημα με το προσωπικό καθαριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο. Η Ομοσπονδία ζήτησε να εξεταστεί η παράταση των συμβάσεων και η βελτίωση της μοριοδότησης.

Η εμπλοκή με τους επικουρικούς και την προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε στον κ. Κοντοζαμάνη το θέμα των πλασματικών βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ. «Εκατοντάδες τέτοιες βεβαιώσεις χορήγησε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Δυστυχώς χάνουν τη μικρή ελπίδα να είναι μεταξύ των επιτυχόντων από τις ψεύτικες και μη νομότυπες βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν σε υποψήφιους. Ότι δηλαδή κατέχουν την ειδική εμπειρία» κατήγγειλε η Ομοσπονδία.

Προτάθηκε να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις, με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού και ο κ. Κοντοζαμάνης είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος. Συγκεκριμένα, και όπως τους ενημέρωσε «εξετάζεται να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των Επικουρικών Υπαλλήλων. Και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ