ΠολιτικήΕΣΑμεΑ προς Κικίλια: Τέλος στην εκπροσώπηση από δοτούς και διορισμένους

ΕΣΑμεΑ προς Κικίλια: Τέλος στην εκπροσώπηση από δοτούς και διορισμένους

- Advertisement -

Η ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, από τον οποίο ζήτησε η εκπροσώπηση των ατόμων μα αναπηρία να γίνεται από αυθεντικούς εκπροσώπους και όχι από δοτούς και διορισμένους.

Η ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, από τον οποίο ζήτησε η εκπροσώπηση των ατόμων μα αναπηρία να γίνεται από αυθεντικούς εκπροσώπους και όχι από δοτούς και διορισμένους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης της ΕΣΑμεΑ και αρκετοί σύλλογοι χρονίως πασχόντων. Ωστόσο δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν πρωτοβάθμια σωματεία ατόμων με αναπηρία.

Το θέμα της εκπροσώπησης είναι ένα από τα πολύ σοβαρά θέματα, το οποίο αναφέρεται και στο υπόμνημα που η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε στον υπουργό.

Συγκεκριμένα η ΕΣΑμεΑ, που είναι ο μοναδικός τριτοβάθμιος εκπρόσωπος όλων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας βάσει νόμου, διεκδικεί τη συμμετοχή της. Αλλά και όλων των Οργανώσεων Μελών της σε όλους τους Φορείς Σχεδιασμού και Αξιολόγησης πολιτικών για την υγεία. Καθώς και σε κάθε φορέα που σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό παροχής υπηρεσιών υγείας σε πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Ασυμβίβαστο…

Στη σύσκεψη με τον κ. Κικίλια τονίστηκε ότι οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις πρέπει να διέπονται από ασυμβίβαστο. Οποιασδήποτε οικονομικής ή άλλης σχέσης με προμηθευτές ή παρόχους του τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα ζητήθηκε και η άμεση κατάργηση της στρεβλωμένης διαδικασίας εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από διορισμένους, κληρωτούς και δοτούς, δήθεν εκπροσώπους. Πρακτική που εφάρμοσε η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η αντικατάστασή τους πρέπει να είναι από αυθεντικούς εκπροσώπους. Εκπροσώπους που προέρχονται από την ΕΣΑμεΑ ως τριτοβάθμια οργάνωση, όπου ορίζονται εκπρόσωποι τριτοβάθμιων οργανώσεων. Είτε από τις αντίστοιχες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις ατόμων με αναπηρία ή χρόνια πάθηση. Όταν δηλαδή πρόκειται για θέματα που τους αφορούν. Όπως νεφροπαθείς, διαβητικοί, μεταμοσχευμένοι κλπ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ