Έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη – Αντίκρισαν μόνο ντουβάρια

Ένα άδειο σπίτι βρήκαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στην έρευνα που πραγματοποίησαν σήμερα στην οικία του Νίκου Μανιαδάκη, στο Διόνυσο. Αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, οι εισαγγελείς έφτασαν στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου, αλλά όταν μπήκαν μέσα, οι πληροφορίες λένε ότι βρήκαν μόνο τα ντουβάρια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το σπίτι της οικογένειας Μανιαδάκη φέρεται να ήταν εντελώς άδειο από κάθε είδους οικοσκευή. Αυτή η εξέλιξη, επιβεβαιώνει πλήρως, κατά τους αρμοδίους, την πληροφορία που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής ότι ο καθηγητής είχε μαζέψει την οικοσκευή του και ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό, με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Το… εύρημα του άδειου σπιτιού νομικοί λένε ότι δεν αποκλείεται να επηρεάσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη.

Ο Νίκος Μανιδάκης ήταν πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Ήδη το σκέλος της δικογραφίας που αφορά το διάστημα της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Μποζνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι αν πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Ασφυκτικές πιέσεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να αναφέρει ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας χρηματίστηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis. Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης είπε πως εδώ και καιρό τον παρακολουθούσαν πράκτορες της ΕΥΠ.

Ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση.

Στη συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του. Για τον Αδωνι Γεωργιάδη είπε πως ο πρώην υπουργός Υγείας τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Καθεστώς πίεσης

Παράλληλα ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μου ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». Μου ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μου καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μου ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…»σχολίασε ο καθηγητής. Σύμφωνα με το Νίκο Μανιαδάκη «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ