ΕΟΔΥ: Τι αναφέρει το πόρισμα για τις «προσλήψεις επί Γεωργιάδη»

Tην ύπαρξη πορίσματος, που είχε παραγγείλει η προηγούμενη ηγεσία του ΕΟΔΥ και το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Οργανισμός δεν υπέστη καμία ζημία από τις 22 προσλήψεις, που είχαν γίνει επί των ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αποκαλύπτουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Tύπο.

Tην ύπαρξη πορίσματος, που είχε παραγγείλει η προηγούμενη ηγεσία του ΕΟΔΥ και το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Οργανισμός δεν υπέστη καμία ζημία από τις 22 προσλήψεις, που είχαν γίνει επί των ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αποκαλύπτουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Tύπο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο τέως πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε ζητήσει από νομικούς συμβούλους να «αποφανθούν» εάν τελικά υφίσταται ή όχι το δήθεν «σκάνδαλο» με εκείνες τις προσλήψεις και παρότι είχε λάβει εδώ και πολύ καιρό τη σχετική γνωμοδότηση, την κράτησε στο συρτάρι, χωρίς να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες! Να ενημερώσει δηλαδή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξουν οι περαιτέρω.

Γεωργιάδης vs Πολάκης

Σημειωτέον ότι εκείνο το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές πολιτικές και προσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε κάνει σημαία το συγκεκριμένο θέμα. Ο νυν υπουργός Ανάπτυξης περίμενε διακαώς τη γνωμοδότηση των νομικών, καθώς είχε δεχθεί ανηλεείς επιθέσεις από τον πολιτικό του αντίπαλο, με τη γνωστή «πολάκεια» μέθοδο και το ανάλογο ύφος. Ωστόσο η καθυστέρηση είχε προκαλέσει από καιρό ερωτηματικά, καθώς επρόκειτο για κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, επί του οποίου ήταν αναγκαίες οι νομικές διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται τώρα, ήδη από τις 14 Ιανουαρίου 2021 ο κ. Αρκουμανέας είχε στην κατοχή του τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η οποία αποφαίνεται ότι η διαβόητη. υπόθεση των προσλήψεων δεν προκάλεσε ζημιά στον Οργανισμό! Οι ειδικοί επιστήμονες τους οποίους επέλεξε ο κ. Αρκουμανέας γνωμοδοτούν τα εξής ότι «δεν προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία ζημία του ΕΟΔΥ, υπό τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις, καθώς δεν προκύπτει με ασφάλεια και σύμφωνα με την επιστημονική μας άποψη, ούτε ενεργητική νομιμοποίηση του ΕΟΔΥ, ούτε παθητική νομιμοποίηση των κατηγορουμένων στις παραπάνω δικογραφίες, ούτε αιτιώδης συνάφεια, αλλά εν τέλει δεν προκύπτει και ζημία του Οργανισμού…»..

Το ερώτημα, λένε κυβερνητικοί κύκλοι τώρα, είναι γιατί η γνωμοδότηση έμεινε στο συρτάρι. για δέκα μήνες, παρότι ήταν πλέον ξεκάθαρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι. «καταγγελίες» του Παύλου Πολάκη είναι αβάσιμες και ψευδείς και γιατί έγινε απόκρυψη. ενός επίσημου εγγράφου, που δικαιώνει τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και επιβεβαιώνει όσα είχε καταθέσει ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή; Κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επεδίωκε ο κ. Αρκουμανένας με αυτή την κωλυσιεργία να αποφύγει τη. σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως την όποια στοχοποίησή του από τον κ. Πολάκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ