Ενστάσεις και γκρίνιες στη «γαλάζια» παράταξη του ΠΙΣ για το ΔΣ

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ενστάσεις κατέθεσαν υποψήφιοι της «γαλάζιας παράταξης» κατά των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικό Συμβούλιο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ που αποτελεί συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου αναδείχθηκε πρώτη παράταξη με επικεφαλής τον Θανάση Εξαδάκτυλο, λαμβάνοντας το 62% των ψήφων και τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ.

Ενστάσεις και νέα καταμέτρηση ψήφων

Όμως υποψήφιοι από την ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, κατέθεσαν ενστάσεις στο ΠΙΣ ζητώντας να γίνει εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων. Όντως έγινε νέα καταμέτρηση που έδωσαν 1 ή 2 ψήφους παραπάνω σε κάποιους υποψήφιους. Οι διαφορές όμως ήταν τόσο μικρές ώστε δεν επέφεραν καμιά αλλαγή στα ονόματα που είχαν ανακοινωθεί ότι είχαν εκλεχθεί στο ΔΣ.

Η όλη διαδικασία τελείωσε σήμερα και αύριο Σάββατο το μεσημέρι θα προχωρήσει κανονικά η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπως είχε προγραμματιστεί. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν το πιθανότερο είναι να αποσυρθούν.

Γκρίνιες στους «γαλάζιους»

Το γεγονός αυτό βέβαια προκάλεσε γκρίνιες και προστριβές στους κόλπους των κεντροδεξιών γιατρών. Χαλώντας το κλίμα ενότητας που επιδίωξαν να περάσουν κατεβαίνοντας με κοινό συνδυασμό στις εκλογές του ΠΙΣ. Όπου κέρδισαν κατά κράτος τη διασπασμένη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές για το ΔΣ του ΠΙΣ που πραγματοποιήθηκαν 3 Μαρτίου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αγωνιστικό Μέτωπο έλαβε δύο έδρες. Μία έδρα έλαβε η παράταξη Ενωτικό Κίνημα που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Ψυχάρη, ο οποίος δεν κατέβηκε υπό την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Ενώ από μία έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).

Συντριπτική ήταν και η νίκη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο ο «γαλάζιος» συνδυασμός, με επικεφαλής τη Ματίνα Παγώνη, έλαβε το 80% των ψήφων.

Αναλυτικά εκλέχτηκαν οι:

Παράταξη

Ψήφοι Έδρες

Εκλέγονται

ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ 228 9 Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

Μαστοράκου Άννα

Παπανδρούδης Ανδρέας
Γιαννακόπουλος Κων/νος
Βαβουρανάκης Χάρης,
Ελευθερίου Γιώργος

Κουτσόπουλος Κων/νος

Ψυχογιός Βασίλης,

Καψαμπέλης Θεοδόσης

Μέτωπο 37 2 Βαρνάβας Δημήτρης

Ψαλτάκος Μιχάλης

ΔΗΠΑΚ 31 1 Παπαζογλου Χρήστος
ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ)   25 1 Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος
Αγωνιστικό Κίνημα 15 1  Ψυχάρης Παναγιώτης
ΑΡΣΙ 14 1 Παπανικολάου Παναγιώτης
Συγκρότηση σε σώμα

Στη σκιά των «ενδοοικογενειακών» εντάσεων στη ΔΗΚΙ –ΕΝΟΣΥ το Σάββατο 15 Μαρτίου το μεσημέρι το νέο ΔΣ του ΠΙΣ θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Η νικήτρια παράταξη προκρίνει τον Θανάση Εξαδάκτυλο για νέο πρόεδρο του ΠΙΣ και δεν αναμένονται εκπλήξεις αφού η «γαλάζια» παράταξη έχει στην ουσία αυτοδυναμία στο ΔΣ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ